Çocuğunuzun ikinci yuvası ‘Form Kampüs Koleji’

Çocuğunuzun ikinci yuvası ‘Form Kampüs Koleji’

Form Kampüs Koleji Kurucusu Cemil Erdem, okullarını, eğitime bakış açılarını ve öğrencilerin “Neden Form Kampüs Kolejini tercih etmeleri gerektiğini” anlattı. Erdem, “Yeniyiz ama acemi değiliz” ifadelerini kullandı

İlk olarak şunu soralım, okul yer olarak merkeze uzak mı biraz?

Yer olarak şehre çok uzak değiliz. Özellikle servisle gidip gelen öğrenci için uzak bir mesafe değil. Yeni cazibe merkezlerinden Real’e, yeni stadyuma, Kelebek Vadisine yakınız. Dolayısıyla çevre faktörünü de önemsediğimizden burayı tercih ettik.

Hangi programlar var okulda?

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul var. Ve bunların hepsinin giriş çıkışı farklı ortaokullu, ana okula gelen çocuğumuzu görmeyecek şekilde dizayn ettik. Binanın 4 girişi var ve çocuklar birbirlerinden bağımsız girip çıkıyorlar. Yani ilkokul 1 öğrencisiyle 7. sınıf öğrencisi merdivenlerde karşılaşmayacak.

Neden Form Kampüs Kolejini tercih etmeli öğrenci?

Biz 4 kurucuyuz ve dördümüz de öğretmeniz ve bize göre burası bir ticari işletme değil bir eğitim kurumu. En iddialı öğretmen kadrolarından birine sahibiz. Bütün öğretmenlerimizi seçerek aldık. Bu konuda da çok iddialıyız. Çevresiyle, bahçesiyle, fiziki alt yapısıyla modern bir binaya sahibiz. Ve en önemlisi biz hem mutlu hem de başarılı çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz uçlarda yaşamayan, değerlerine sahip çıkan ve aynı zamanda akademik başarısıyla göz dolduracak öğrenciler yetiştireceğiz.

Öğretmenlerin sabır konusunda ciddi istikrar göstermeleri gerekiyor, siz ekibinize baktığınızda bu anlamda ne görüyorsunuz?

Öğretmenin duruşu neyse öğrencinin tavrı da öyle olacaktır. Alanında uzman, öğrenciye nasıl davranılacağını özümsemiş öğretmen arkadaşlarımızla çalışacağız. Öğrenciye tahammül edememe gibi bir şey söz konusu bile olmayacaktır, sınıf mevcudunun da az olmasından dolayı öğretmen her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenecek.

Kayıt esnasında nasıl bir süreç işliyor?

Biz her gelen öğrencinin kaydını almıyoruz. İlkokul 2’den 8. sınıfa kadar gelen öğrencileri önce bir sınava tabii tuttuk. Belli puan üzerine çıkamayan öğrencinin kaydını almadık. Seçme bir öğrenci grubuyla çalışacağız.

Büyük hedeflerle çıktınız bu yola anladığım kadarıyla. Çocuklarınız nasıl şartlarda olsun istiyorsanız okula gelen çocuklar için de aynısını istiyorsunuz galiba?

Aynen öyle. Sınıflarımız 24 kişi. Hiçbir sınıfa 25. öğrenciyi almıyoruz. Prensipleri olan bir kurumuz. Benim ve ortaklarımın çocukları da burada okuyacak. Eğitim vebali olan bir iş. Kimseye mahcup olmak istemiyoruz.

Dil eğitimi konusuna nasıl bakıyorsunuz?

Anaokulundan başlayıp orta son sınıfa kadar yoğun İngilizce eğitimi alacak öğrenciler. Bir Türk bir de yabancı kökenli Türkçe konuşmayı bilmeyen öğretmenimiz olacak. Bu sayede konuşma anlamında çocuklar kendilerini geliştirecekler. Öğrenci orta seviyede İngilizce biliyor olarak buradan mezun olacak. 5. sınıftan itibaren de Almanca derslerimiz olacak iki dil birden vereceğiz öğrenciye.

TEOG için de hedeflerinizi yüksek tuttuğunuzu söylediniz, peki sistem hakkında ne söylersiniz?

Evet, belki eğitimde aksayan veya geliştirilmesi gereken çok şey var ama kabul etmeliyiz ki TEOG var olan önceki sistemlere göre çok daha iyi bir sistem. 3 yılı birden bir sınavda vermeye çalışmıyor öğrenci, sadece o yılın derslerinden sorumlu. TEOG’a giren öğrencilerin devlet aldıkları puana göre yerleştiriyor. Bunların içinde tercih yapmayanları da bir yere yerleştireceksiniz, bu noktada da öğrenci ikamet adresinin en yakınındaki okula yerleştirilir.

Okulunuza geri dönersek resim müzik gibi alanlarda hangi imkânları sunuyorsunuz?

Çocuğumuzun neye ilgisi yeteneği varsa onu keşfetmeye çalışacağız ve öğrenciyi o alana yönlendireceğiz. Futbolda iyi olan bir çocuğumuz varsa biz yönlendirici olacağız. Aynı şey müzik, resim alanları için de geçerli profesyonel anlamda tüm alternatifleri değerlendireceğiz.

Sizin tüm bunlara eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Yeniyiz ama acemi değiliz. Sağlam ve tecrübeli bir kadromuz var. Mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hem sosyal faaliyetlerde aktif hem başarılı bireyler yetiştirmeyi umuyoruz, bu anlamda çalışmalarımız devam edecek.

Söyleşi-Hümeyra Uslu

cocugunuzun-ikinci-yuvasi-‘form-kampus-koleji’.jpgcocugunuzun-ikinci-yuvasi-2.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler