Cleveland Fed Başkanı Mester:

Cleveland Fed Başkanı Mester:

"Şu anki değerlendirme göre uygun sıkılaştırma hızı, her toplantıda faiz artışına gidilmesini gerektirmiyor ancak son iki senenin aksine yılda bir faiz artışından daha fazlası anlamına geliyor"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Cleveland Şubesi Başkanı Loretta Mester, "Şu anki değerlendirme göre uygun sıkılaştırma hızı, her toplantıda faiz artışına gidilmesini gerektirmiyor ancak son iki senenin aksine yılda bir faiz artışından daha fazlası anlamına geliyor." dedi.

Mester, Chicago'daki DePaul Üniversitesinde yaptığı konuşmada, ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik faaliyetlerin genel olarak yılın ilk çeyreğinde yavaşlamasının normal olduğuna işaret eden Mester, "İlk çeyreğe ilişkin büyüme verileri zayıf gelebilir. Ben bunun büyük oranda geçici faktörleri ve mevsimsel etkileri yansıttığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Mester, buna karşın ekonominin temelerinin sağlam olduğunu vurgulayarak, büyümenin bu yıl yüzde 2,0'ye yükselmesini ve enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2 hedefini karşılamasını beklediğini dile getirdi.

Fed'in para politikasına da değinen Mester, "Ekonomik koşullar beklediğim gibi gelişirse, Fed'in politika faizinde ek artırımlar yapılması gerekecek" dedi.

Mester, bu yıl kaç kez faiz artırılmasını beklediği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Şu anki değerlendirme göre uygun sıkılaştırma hızı, her toplantıda faiz artışına gidilmesini gerektirmiyor ancak son iki senenin aksine yılda bir faiz artışından daha fazlası anlamına geliyor."

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ayrıca bankanın 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu bu yıl içinde küçültmeye başlamasını desteklediğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :