Cizreli çocukların "cıncilik" keyfi

Cizreli çocukların "cıncilik" keyfi

PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyon sayesinde huzura kavuşan Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çocuklar, yörede "cıncilik" olarak tabir edilen salıncaklarda eğleniyor

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çocuklar, bayram dolayısıyla kurulan ve yörede "cıncilik" olarak tabir edilen salıncaklarda eğleniyor.

PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyon sayesinde huzura kavuşan ilçede Dicle Nehri kenarına kurulan salıncaklar, çocukların büyük ilgisini çekiyor.

Büyükleriyle bayramlaşarak harçlıklarını alan çocuklar, ilçede gelenek haline gelen ve bayram dolayısıyla aynı bölgede kurulan salıncaklara koştu.

Çapraz şekildeki tahta kalaslardan yapılmış olan salıncaklarda ve dönme dolaplarda hoşça vakit geçiren çocuklar, bayramın keyfini doyasıya çıkarıyor. Yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan çocuklar, 50 kuruş ya da 1 lira karşılığında bindikleri salıncaklarda doyasıya eğleniyor.

Yörede 200'ü aşkın kişinin geçimini bu yolla sağladığı belirtilen salıncaklar, ilçede çocukların en büyük eğlencesi durumunda bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler