Citi Küresel Hükümetlerle İlişkilerden Sorumlu Yönetici Direktörü Johnston:

Citi Küresel Hükümetlerle İlişkilerden Sorumlu Yönetici Direktörü Johnston:

"Türkiye'de iş dünyası hükümetle birlikte çalışarak, yeni sermaye piyasası yasası gibi ekonomik reformları devam ettirirse İstanbul'un finansal merkez olarak geleceği çok parlak"

NEW YORK (AA) - MUSTAFA KELEŞ - Citi Küresel Hükümetlerle İlişkilerden Sorumlu Yönetici Direktörü Charles Johnston, Türkiye'nin iş dünyası ve hükümetiyle yeni sermaye piyasası yasası gibi ekonomik reformları devam ettirmesi durumunda İstanbul'un finansal merkez olarak geleceğinin çok parlak olacağını belirtti.

Johnston, New York'ta düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör" isimli forum dizisinin ikinci etkinliğinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki yatırım ortamını değerlendiren Johnston, ülkedeki yatırım ortamının çok umut vadedici olduğunu söyleyerek, "Türk ekonomisinin temelleri çok sağlam. Bu sağlamlık, finansal kriz ve küresel ekonomik durgunluk döneminde ekonominin ayakta durmayı başarmasıyla tescil edilmiş oldu" dedi.

 Son dönemde Türk iş adamlarının kalitesinin önemli ölçüde artmasının da ekonomiye olumlu katkıları olduğunu vurgulayan Johnston, Türk iş çevrelerindeki yüksek insan kalitesinin, ABD'li ve diğer yabancı yatırımcılara büyük güven verdiğine dikkati çekti.

Johnston, istikrar ve ileriyi görebilir olmanın Türk ekonomisine duyulan güvende kilit faktörler olduğunu da kaydederek, "Tabi ki her şeyin mükemmel olduğunu söylemiyoruz ancak her geçen yıl daha da iyiye gidiş var. İstanbul da bu iyi gidişe büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

 

- "İstanbul'un geleceği parlak"

 

Johnston, İstanbul'un finans merkezi olma yönündeki çabalarına da değinerek, İstanbul'un mevcut durumda da finans piyasasında önemli bir konum elde ettiğini söyledi.

Özellikle İstanbul'un coğrafi açıdan bir çok noktaya ulaşım kolaylığının olması, alt yapısı ve Türkiye'nin insan sermayesinin önemli avantajlar olduğunu ifade eden Johnston, İstanbul'un uluslararası finans merkezleri sıralamasında ortalarda yer aldığını hatırlattı. Johnston, "İstanbul kendisini ispatlama konusunda büyük mukavemet gösteriyor. İş dünyası, hükümetle birlikte çalışarak yeni sermaye piyasası yasası gibi ekonomik reformları devam ettirirse, İstanbul'un finansal merkez olarak geleceği çok parlak" ifadelerini kullandı.

Uluslararası yatırımcılara da seslenen Johnston, Türkiye'nin yatırımlar için önemli fırsatlar ve kazançlar sunduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı