CHP'li Zeybek:

CHP'li Zeybek:

"Şap hastalığına zamanında gerekli önemler alınsaydı, üreticiler mağdur edilmeyecek, tüketiciler de yüksek fiyatlara et yemeyeceklerdi"

TBMM (AA) - CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Şap hastalığına zamanında gerekli önemler alınsaydı, üreticiler mağdur edilmeyecek, tüketiciler de yüksek fiyatlara et yemeyeceklerdi" dedi.

Zeybek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, et fiyatlarının yükselmesinin önemli sebeplerinden birinin şap hastalığı olduğunu ifade etti.

Son 4 ay içerisinde hızla yayılan şap hastalığı nedeniyle ülke genelinde hayvan hareketlerinin tamamen durma noktasına geldiğini dile getiren Zeybek, birçok hayvan pazarının geçici olarak kapatıldığını, birçok bölgede de karantina uygulaması yapıldığını anlattı.

Şap hastalığının ülke genelinde yayılmaması için yeterli tedbirlerin zamanında alınmadığını savunan Zeybek, şap hastalığı sebebiyle meydana gelen ekonomik kayıpların devlet tarafından karşılanması gerektiğini savundu.

Hükümetin et alımlarında taban fiyatı uygulayarak üreteci ve tüketiciyi koruyan politikalar ortaya koyması gerektiğini belirten Zeybek, yem ve yem bitkilerinden dolayı borcu olan üreticilerin borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Zeybek, "Şap hastalığına zamanında müdahale için aşılama ve karantina önemleri alınsaydı, üreticiler mağdur edilmeyecek, tüketiciler de yüksek fiyatlara et yemeyeceklerdi" dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :