CHP Muğla Milletvekili Demir:

CHP Muğla Milletvekili Demir:

"Cumhurbaşkanının, Genel Başkanımızı hedef göstermesi Türk toplumu, hukuku, siyaseti adına oldukça endişe verici, ciddi boyutlarda kınanması gereken bir konu"

TBMM (AA) - CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı kınayarak, "Cumhurbaşkanının, Genel Başkanımızı hedef göstermesi Türk toplumu, hukuku, siyaseti adına oldukça endişe verici, ciddi boyutlarda kınanması gereken bir konu." dedi.

Demir, CHP Sağlık Komisyonu üyeleri CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin çok gergin günlerden geçtiğini, AK Parti iktidarının terörle mücadeledeki başarısızlığını gizlemek için toplumu gerdiğini öne süren Demir, Kılıçdaroğlu'na İstanbul'daki şehit cenazesinde yapılan saldırıya da AK Parti politikalarının neden olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı sırasında Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların da olay yerinde olduğunu ve hiçbir tepki göstermediklerini ifade eden Demir, "Cumhurbaşkanının, Genel Başkanımızı hedef göstermesi Türk toplumu, hukuku, siyaseti adına oldukça endişe verici, ciddi boyutlarda kınanması gereken bir konu. Üzerinde düşünülmesi gereken bir nokta." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çocuksuz kadınları "yarım insan" olarak nitelendirdiğini anlatan Demir, "Şehitler nedeniyle bin civarında anne yarım kalmıştır, bir tarafı eksik kalmıştır. Bunları gizlemek için de çeşitli şekillerde gündem değiştirilmeye çalışılıyor." ifadesini kullandı.

Nurettin Demir, kadın doğum doktoru olduğunu, tüp bebek konusunda çalışmaları bulunduğunu anımsatarak, çocuk sahibi olamayan insanların acısını çok iyi bildiğini, Türkiye'de tıbben çocuk sahibi olamayan yaklaşık 10 milyon insanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "yarım insan" olarak görüldüğünü söyledi.

Demir, "Bir an evvel Sayın Cumhurbaşkanının bu insanlarımızdan özür dilemesi gerekiyor. Sadece kadınlar değil ki çocuk sahibi olamayan erkeklerimiz de var. Bunlar yarım insan mıdır? Bu nedenle kendisini kınıyoruz. Sağlık Bakanı da hiçbir şey yokmuş gibi sadece yağdanlık olarak Cumhurbaşkanına yaranmak için Cumhurbaşkanının söylemleri doğrultusunda demeçler veriyor." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de AK Parti'nin, başkanlık sistemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partililere koruma zırhı getirmeyi amaçladığını öne sürerek, "AKP, işlediği suçların farkında. Bunların hesabını vermesinin önüne geçebilmek için bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyuyor. Asıl hedefleri halka, yargıya hesap vermeyecekleri bir sistemi getirmek." dedi.

Türkiye'nin bir kaos ortamında bulunduğunu savunan Şeker, "Ülkemizin kaos ortamından çıkması için 'barış' demeye, 'şehitlerimiz gelmesin' demeye, 'insanlar ölmesin' demeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler