CHP İstanbul Milletvekili Engin:

CHP İstanbul Milletvekili Engin:

"İktidarın görevi, ülkede seçim güvenliğini artırıcı önlemler almaktır, seçim güvenliğini azaltacak düzenlemeler yapmak değildir"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, siyasi partiler arası ittifaklara ilişkin yasa teklifinin, seçim güvenliğini tehlikeye sokan maddeler içerdiğini savunarak, "İktidarın görevi ülkede seçim güvenliğini artırıcı önlemler almaktır, seçim güvenliğini azaltacak düzenlemeler yapmak değildir." dedi.

Engin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan, siyasi partilerin seçim ittifakına olanak sağlayan düzenlemeyi de içeren kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de önemli bir harekat yürüttüğünü belirten Engin, böyle bir ortamda Mecliste seçim güvenliğini tartışmalara açan bir yasal düzenlemenin görüşmelerinin yapılmasını eleştirdi.

"MHP'nin yüzde 10'luk barajı geçememe, AKP'nin de yüzde 50'yi geçememe endişesi bu teklifin getirilmesine neden olmuştur." diyen Engin, teklifte mühürsüz zarfların ve oy pusulalarının da geçerli sayılmasına ilişkin maddeler olduğunu, bunun seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını ileri sürdü.

Seçimleri şaibeli hale getirecek maddelerin tekliften geri çekilmesini talep eden Engin, buna ilişkin internet ortamında başlattığı imza kampanyasına çok sayıda vatandaşın destek verdiğini, bu desteğin artarak sürmesini beklediğini de söyledi.

Engin, "İktidarın görevi ülkede seçim güvenliğini artırıcı önlemler almaktır, seçim güvenliğini azaltacak düzenlemeler yapmak değildir." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :