CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat:

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat:

"Bundan sonra Genel Başkanımıza yapılan her saldırıya misliyle karşılık vereceğimizi bilmelerini istiyorum."

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde önüne kurşun atılmasına ilişkin, "Bundan sonra Genel Başkanımıza yapılan her saldırıya misliyle karşılık vereceğimizi bilmelerini istiyorum." dedi.

Canpolat, Kılıçdaroğlu'nun Fatih Camisi'ndeki şehit cenazesinde yaşananlara ilişkin Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cenazede "önceden hazırlanmış bir provokasyon" yaşandığını öne süren Canpolat, Türkiye'de bir arada ve barış içinde yaşamayı savunduklarını anlattı.

Canpolat, şehit cenazelerine bundan sonra daha kalabalık halde katılacaklarını dile getirerek, "Bundan sonra Genel Başkanımıza yapılan her saldırıya mislisiyle karşılık vereceğimizi bilmelerini istiyorum. Şu bir gerçek ki devlet protokolünün önünde, Başbakanın, devletin en üst yönetiminin olduğu yerde, yüzlerce emniyetin olduğu yerde, önlerinden geçerek, Genel Başkanımıza kurşun atmanın bedelinin ağır olacağını herkesin bilmesi gerekli." diye konuştu.

Türkiye'ye dün sahip çıkıp böldürmediklerini, bugün de böldürmeyeceklerini ifade eden Canpolat, cenazede atılan kurşunu emniyet görevlilerine teslim ettiklerini belirtti.

Canpolat, İstanbul'daki avukatlar ile hukuk komisyonunun konunun takipçisi olacaklarını, provokasyonu yapanları ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

Türkiye'nin birliği ve barışı için sonuna kadar çaba harcadıklarını vurgulayan Canpolat, "Bizim barışçı girişimlerimize rağmen, gerdirme ve provokasyon yapmak isteyenler, onu seyredenler bilmelidirler ki CHP'nin tepkisi, bu ülkede daha farklı olur. Herkes buna hazır olsun." şeklinde konuştu.

Canpolat, konuşmasının ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile havalimanından ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler