CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

"Unutmayalım, hepimiz aynı gemideyiz. Ülkenin gözü dönmüş, kendi meclisini bombalayan bir grubun tahakkümü altına girme riski vardı. Buna baş kaldırdık biz"- "Bu zor dönemdir. Bu dönemde dik duranlar, bu dönemde doğru noktada duranlar, siyaseten de yaşarl

ARDAHAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Unutmayalım, hepimiz aynı gemideyiz. Ülkenin gözü dönmüş, kendi meclisini bombalayan bir grubun tahakkümü altına girme riski vardı. Buna baş kaldırdık biz." dedi.

Yılmaz, partisinin Ardahan İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, darbeye ilk tepki verenlerin başında geldiğini belirterek, bunun gelecekte de öyle olacağını ifade etti.

"İlk karşı çıkanlardan biriyim. Olması gereken noktada durduk. O gün bağlandığım TV'lerde açıklamıştım." diyen Yılmaz, şunları konuştu:

"Biz o noktanın ne olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin hiçbir şekilde ne askeri, ne de sivil vesayete kurban edilemeyeceğini göstermemiz gerekiyordu. Biz bunu kesinlikle kabul edemeyeceğimizi ilan ettik. Genel Başkan'ımızın çok net bir duruşu oldu. Bütün teşkilatın çok sağlam bir duruşu oldu. Bize yakışan da oydu. Biz zor zamanda demokrasinin yanındaydık, Türkiye'nin yanındaydık. Bunu da bütün cümle aleme göstermiş olduk. Bundan ders alınması gerekiyor."

- "Dik duranlar siyaseten yaşar"

Zor bir dönemden geçildiğine işaret eden Yılmaz, "Bu dönemde dik duranlar, bu dönemde doğru noktada duranlar, siyaseten de yaşarlar. Türkiye her zaman darbe ile yüzleşmez. Yüzleştiği anda kimin nerede olduğu hep hatırlanır. Hep o konu edilir. Biz doğru yerde durduk. Bunu birisinden aferin almak için, veya birisinin takdirine mazhar almak için yapmadık. Bunu bir vatandaşlık görevi olarak durmamız gereken nokta oydu." ifadelerini kullandı.

Partilerinin olağanüstü hale karşı olduğunu, ancak bundan sonra olağanüstü halin en kısa sürede kalkmasını temenni ettikleri anlatan Yılmaz, "Ancak bize rağmen olağan hal ilan edildi. Şimdi olağan halin mümkün mertebe kısa sürede tamamlanması, Türkiye'de normalleşmenin başlaması gerek. Demokrasiyi bulunduğu noktadan ileri götürmemiz gerekiyor. Umuyoruz ki bu süreç çabuk biter. Çünkü demokrasi öyle veya böyle risk altındadır. Umuyoruz ki bu son olur. Başka olağanüstü haller gelmez. Unutmayalım, hepimiz aynı gemideyiz. Ülkenin gözü dönmüş, kendi Meclis'ini bombalayan bir grubun tahakkümü altına girme riski vardı. Buna baş kaldırdık biz. Bundan sonra da bu ve benzeri gelişmelere baş kaldırmamız lazım. Doğru olan da budur." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :