CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

"Terör, Türkiye'de kitlesel ve büyük şehirlere yayılan bir eylem dizisine başlamış görünüyor"

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Terör Türkiye'de kitlesel ve büyük şehirlere yayılan bir eylem dizisine başlamış görünüyor." dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın İzmir Sanat Merkezi'ndeki bayramlaşma törenine, Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li bazı milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Böke, bayramlaşma öncesi yaptığı konuşmada, terörün her gün Türkiye'yi yasa ve üzüntüye ittiğini belirtti.

Teröre izin verenin iktidarın kendisi olduğunu savunan Böke, "Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü olanlar neden bu koltuklara oturduğunu unutmuşlar, terörü açıkça besler ve Türkiye'de yaşatır hale gelmişler." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yıllardır karşı karşıya olduğu terör canavarının son dönemde cihatçı, aşırıcı, kendisinden farklı hiçbir şeye tahammülü olmayan ve çok vahşi bir hale geldiğini anlatan Selin Sayek Böke, "Terör, Türkiye'de kitlesel ve büyük şehirlere yayılan bir eylem dizisine başlamış görünüyor. Bu eylemlere son vermesi gereken iktidardır. Oysa onlar bırakın bu eylemlere son vermeyi, Türkiye'nin bu eylemlerin gerçekleşeceği bir yer olması için her tür adımı atmışlar." diye konuştu.

- Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

AK Parti iktidarının, Türkiye'deki şehirlerin birer silah deposuna dönmesine izin verdiğini iddia eden Böke, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, verdikleri araştırma önergesinin reddedilmesini eleştirdi.

Türkiye'deki milyonlarca kişinin terörle kaybedilen canlar nedeniyle gözyaşı döktüğüne işaret eden Böke, "Biz kaybettiğimiz yüzlerce canımızın arkasından döktüğümüz gözyaşının ağırlığı altında ezilirken onlar balonları köprüler üzerinden uçurmayı kendilerine hak görüyorlar. O balonlar patlıyor. Bizler bu balonları yeryüzüne indireceğiz ve gençlerin uçurabileceği aydınlık, birlikte yaşama kültürünün inşa edildiği bir Türkiye'yi adım adım, omuz omuza hep beraber inşa edeceğiz." dedi.

Selin Sayek Böke, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :