CHP Düzce İl Başkanı Tozan’ın darbedilmesi

CHP Düzce İl Başkanı Tozan’ın darbedilmesi

AK Parti Düzce milletvekilleri Özlü, Arslan ve Keşir ile Belediye Başkanı Keleş ve AK Parti İl Başkanı Keskin, Tozan'ın darbedilmesine tepki gösterdi

DÜZCE (AA) - AK Parti Düzce milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düze İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın darbedilmesini kınadı.

Milletvekili Özlü, mesajında, Tozan'a yapılan darp ve saldırıyı tasvip etmediğini belirterek, "Demokratik bir ülkede insanların düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerekir. Farklı düşüncelere tahammül etmemizle demokrasimizin gelişeceğini düşünüyorum. Bu çerçevede CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a ve CHP ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

- AK Parti Düzce Milletvekili Arslan

Milletvekili Arslan da Tozan'a yapılan saldırının kabul edilemez olduğuna işaret ederek, anamuhalefet partisinin il başkanına yapılan bu saldırının demokrasiyle bağdaşmadığını kaydetti.

- AK Parti Düzce Milletvekili Keşir

Milletvekili Ayşe Keşir ise Tozan'a yapılan saldırıyı kabul etmeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tozan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerimi sundum. Sayın Tozan nezdinde tüm Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmiş olsun diliyorum."

- Düzce Belediye Başkanı Keleş

Belediye Başkanı Keleş ise bu tür davranışların demokratik bir hukuk devletinde asla olmaması gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"CHP İl Başkanı Tozan'a yapılan ve demokratik hukuk devletinde asla gerekçesi gösterilemeyecek bu davranışı şiddetle kınıyorum. Siyaseten farklı görüşlere sahip olmak insani değerlerimizin, görevlerimizin asla önüne geçmemelidir. Böyle utanç manzaralarının tekrarlanmamasını temenni ediyorum."

- AK Parti İl Başkanı Keskin

AK Parti İl Başkanı Keskin de yapılan saldırının kabul edilebilir bir durum olmadığına dikkati çekerek, "İster siyaset adamı olsun ister vatandaş olsun fikirlerinden dolayı şiddete uğraması kabul edilebilecek bir durum değildir. Birlik beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde ana muhalefet partisinin il başkanına yapılmış saldırının kabul edilebilir bir durumu yoktur." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler