CHP Ardahan Milletvekili Öğüt:

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt:

"TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak, Musul'da, Süleyman Şah Türbesi'nde inceleme yapılmalı. Komisyon kurulmazsa tek başına Süleyman Şah Türbesi'ne gitmek için hazırlık yapacağım"

TBMM (AA) - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, "TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak, Musul'da, Süleyman Şah Türbesi'nde inceleme yapılmalı. Komisyon kurulmazsa tek başına Süleyman Şah Türbesi'ne gitmek için hazırlık yapacağım" dedi.

Öğüt, "IŞİD'in, Musul Konsolosluğu'nda rehin aldığı 49 personeli, Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılması karşılığı serbest bırakacağına" yönelik haberler üzerine TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Öğüt, Süleyman Şah Türbesi'nin rehineler karşılığında pazarlığa konu edildiği haberlerine derinden üzüldüğünü söyledi.

Konsolosluk çalışanlarının yaklaşık 2,5 aydır rehin olduğunu ve hiçbir haber alınmadığını ifade eden Öğüt, Hükümet'in kılını bile kıpırdatmadığını savundu. 

Hükümet ve Dışişleri Bakanlığı'ndan ümidi kestiklerini belirten Öğüt, bakanlığın bu haberle ilgili açıklama yapması gerektiğini kaydetti.

 Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağıran Öğüt, TBMM'de bir araştırma komisyonu kurularak, Musul'da, Süleyman Şah Türbesi'nde inceleme yapılmasını istedi.  Meclis açılır açılmaz komisyonun kurulması gerektiğini ifade eden Öğüt, kurulmaması halinde tek başına Süleyman Şah Türbesi'ne gitmek için hazırlık yapacağını kaydetti.

Öğüt, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın Ardahanlı olduğunu ve Ardahanlılar'ın Yılmaz'ı 2,5 aydır beklediğini dile getirerek, "Hemşehrimin, yurttaşlarımın rehin kalmasına isyan ediyorum. Hükümet'i uyarıyorum, mutlaka partilerden bir araştırma komisyonu kurulsun" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı