Chicago'da oy kullanma işlemi başladı

Chicago'da oy kullanma işlemi başladı

ABD'de yaşayan Türk vatandaşları, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumu için oylarını kullanmaya başladı

CHICAGO (AA) - ABD'nin Chicago kenti ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumu için sandık başına gidiyor.

Chicago Başkonsolosluğunda 9 Nisan'a kadar devam edecek oy kullanma işleminin ilk saatlerinde yaşanan yoğunluk dikkati çekti.

Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD genelinde kayıtlı 100 bin civarındaki Türk seçmenden yaklaşık 10 bininin Chicago ve çevresindeki eyaletlerde olduğunu söyledi.

Görüşleri ne olursa olsun, Türk seçmenleri oylarını kullanmaları için sandık başına davet eden Acar, vatandaşların oy kullanmaya gelirken Türk makamlarınca verilen kimlik belgeleri ve pasaportlarını getirmelerini unutmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

Acar, 9 Nisan’a kadar sürecek oy verme işleminin 09.00-21.00 saatlerinde gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Vatandaşlardan Emine Ülgen Yalçın da ABD'de yaşayan çocuklarını ziyaret için bulunduğu Ohio'dan oy kullanabilmek için Chicago’ya geldiğini söyledi.

Halk oylamasının Türkiye için taşıdığı öneme dikkati çeken Yalçın, "Oyumuzu kullandık, vazifemizi yaptık. Her şey Türkiye'nin lehine ve çok güzel olsun istiyoruz." diye konuştu.

Oy kullanmak için yaşadığı Ohio'dan annesi Ayla Alasya ile Chicago’ya gelen bilgisayar programcısı Mey Özkan da "Önemli bir oylama olduğunu düşünüyorum. Geçen sefer gelememiştim ama bu sefer ne yapıp edip annemle geldik. İnşallah sonuç hakkımızda hayırlı olur." şeklinde konuştu.

Yurt dışında oy kullanma imkanından duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Ayla Alasya da "Türkiye’nin gidişatından umutluyum, iyi işler yapılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Oy kullanmak için yaklaşık 10 saatlik mesafe katederek Chicago'ya geldiğini belirten doktora öğrencisi Alper Çınar da "Geleceğimizi etkileyecek çok önemli bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle onca yol gelerek oyumu kullandım." değerlendirmesinde bulundu.

Mineapolis’te eğitim alan Özge Erşan da "Doktora öğrencisiyim. Devletimizin iyiliği için, geleceğimizi belirlemek adına oy kullanmak için Chicago’ya geldim. Yurt dışında oy kullanabilmemize olanak sağlandığı için teşekkür ediyorum." dedi.

Sandığa 1,5 yaşındaki kızı Melinda Menekşe ile gelen veri analisti Aylin Çeltik de "Oy kullanmak için Indiana’dan Chicago’ya geldim. Yurt dışında oy kullanma imkanı bulduğumuz için çok mutluyum. Umarım ülkemiz için hayırlı olur." görüşünü paylaştı.

ABD'de yaşayan Türkler, Chicago Başkonsolosluğunun yanı sıra Washington'daki büyükelçilikte, New York, Boston, Miami, Los Angeles ve Houston başkonsolosluklarında da oy kullanabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler