Cezaevindeki Çocuklara Oyun Odası

Cezaevindeki Çocuklara Oyun Odası

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin yürüttüğü "Güneşim Ol" projesi kapsamında, cezaevinde anneleriyle kalan çocuklar için oyun odası oluşturuldu- Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: - "Ülkemizde ne yazık ki en çok istismar, çocuk

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin, anneleriyle cezaevinde kalan 0-6 yaş grubundaki çocuklar için başlattıkları kampanyadan elde edilen gelirle oyun odası oluşturuldu.

 Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki oyun odası için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Etkinlikte, hükümlülerden oluşan grup bazı şarkıları seslendirdi. Bu sırada bazı mahkumların duygulu anlar yaşadığı görüldü. 

Adalet Bakanı Kenan İpek'in mesajının okunmasının ardından konuşan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, projeyle, cezaevinde anneleriyle kalan çocukların çocukluklarını daha iyi yaşayabileceğini söyledi.

Projeyi çok önemsediklerini belirten Yavuz, hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversite öğrencilerinin çok önemli ve güzel bir projeyi başarıyla yürüttüğünü dile getiren Yavuz, "Ülkemizde ne yazık ki en çok istismar, çocuklarımız ve kadınlarımıza uygulanıyor. Bir olduğumuz, iri olduğumuz ve diri olduğumuz sürece, ilişkilerimiz menfaate değil de saygıya, sevgiye dayalı olduğu sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Bu aşk, bu şevk bizde oldukça inşallah benzeri faaliyetlere ve projelere hep birlikte imza atacağız" şeklinde konuştu.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise üniversite olarak her zaman toplumun sorunlarına yönelik projeler geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Projeyi öğrencilerle beraber heyecan ve mutlulukla yürüttüklerini anlatan Aykaç, bu tür projelere önem verdiklerini dile getirdi.

Törende, proje koordinatörü Gülsüm Mehdiyev, üniversite öğrencisi Nilay Özhan ile kadın bir mahkum da konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Yavuz ve Aykaç, 35 metrekareden oluşan ve içerisinde çocuk oyun grupları, oyuncaklar ve eğitim kitaplarının bulunduğu odayı hizmete açtı. 

Proje kapsamında üniversite öğrencileri tarafından cezaevinde kalan çocuklara belirli günlerde eğitim verilmesi de planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı