ÇDSO'dan klasik müzik konseri

ÇDSO'dan klasik müzik konseri

Konserde, arp sanatçısı Gizem Aksoy ile keman sanatçısı Ceyla Ganieva sahne alacak

ADANA (AA) - Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), arp sanatçısı Gizem Aksoy ile keman sanatçısı Ceyla Ganieva eşliğinde klasik müzik konseri verecek.

ÇDSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, konserde Aksoy ile Ganieva sahne alacak.

Piyanist ve orkestra şefi Alparslan Ertüngealp'in yöneteceği konserde, François-Adrien Boieldieu'nun "Arp Konçertosu", Dmitri Shostakovich'in "Keman Konçertosu No.1" ve Antonin Dvorak'ın "Senfoni No. 9 (Yeni Dünyadan)" eserleri seslendirilecek.

Konser, 29 Nisan Cuma günü saat 20.00'de Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarından birincilikle mezun olan Gizem Aksoy, 2010'da tek Türk olarak katıldığı, Brezilya'nın başkenti Rio De Jenerio'da her yıl düzenlenen "Rio Arp Festivali"nde, 2009'da uçak kazasında hayatını kaybeden arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına bestelenen eserin ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Aksoy, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

Bilkent Müzik Hazırlık Okulundan mezun Ceyla Ganieva ise lisans eğitimini Almanya'da Folkwang Universitat der Künste'de, Jacek Kimkiewicz'in sınıfında tamamladı. Ganieva, halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde doktora eğitimini sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :