Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısı

Çankaya Köşkü'nde Valiler Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (3)- "Bir tercih yapmak durumundasınız, iş mi yapacaksınız, yoksa mevzuata mı sarılacaksınız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var, hainliğe asla alan yok"- "Şehirde bir d

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, valilere, "Bir tercih yapmak durumundasınız, iş mi yapacaksınız, yoksa mevzuata mı sarılacaksınız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var, hainliğe asla alan yok." diye hitap etti.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen "Valiler Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, her alanda milletin hak ettiği hizmetlerin ve yatırımların ülkenin her yerine ulaştırıldığını söyledi.

Şehirlerin mamur hale getirilerek geleceğe hazırlandığını dile getiren Yıldırım, vatandaşların, devletin kendilerine ne kadar yakın, ne kadar ulaşılabilir olduğunu gördüğünü belirtti.

Valilerden devletin adalet ve merhamet eli olmaya devam etmelerini isteyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu iki temel kavramı yaşatmak için azami gayret gösterin. Unutmayın ki devlet millete aittir, milletindir. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Tatbik eden, icra eden karar verenden daima kuvvetlidir' sözünü de unutmayın. Masa başında olanlar hesap yapar, kitap yapar ama sahadaki uygulama her zaman planlara uymaz. Onun için uygulayıcı olarak sizler işinizi yaparken korkak, çekingen davranmayın.

Mevzuatla uygulama arasında sıkışıp kalmayın. Memleketin, milletin işini yaparken usul, şekil hatası yapmaktan korkmayın. Şekil şartlarına asla takılmayın. Sahadaki işler usul, şekil hatası olmadan yapılmaz. 'Hata yapmayacağım' diye titizlenen iş yapamaz. Eğer usulü, biçimi, her şeyi dört dörtlük yapmaya çalışırsanız iş yapamazsınız. Bir tercih yapmak durumundasınız, iş mi yapacaksınız, yoksa mevzuata mı sarılacaksınız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ise hata yapın ama hainlik yapmayın. Hata yapmaya alan var, hainliğe asla alan yok."

- "Sizler merkezi idarenin gören gözüsünüz"

Yıldırım, devletin şevkat ve merhametinin, vatandaşın sadakatini artıracağını, devlete olan bağlılığını geliştireceğini vurgulayarak, "Sizler de merkezi idarenin gören gözü, işiten kulağı, konuşan dilisiniz. Şehirlerimizdeki her haneden haberiniz olmalı ki derdiyle dertlenebilesiniz. Bu konudaki samimiyetinize yürekten inanıyorum. Sizlerden beklentim, hemşehrilerimiz sizin yüzünüzü sadece resmi törenlerde görmesin. İnsanımız her zaman sizi yanı başında görmek, sizlerle dertleşmek, acılarını, sevinçlerini sizlerle paylaşmak ister." değerlendirmesini yaptı.

Bulunduğu şehrin çehresini değiştirmenin ve o şehirde yıllar sonra bile hatırlanacak hizmetler bırakmanın valilerin elinde olduğuna dikkati çeken Yıldırım, valilere "Yönetiminizde çalışan memurlarınız sizi temsil ediyor." hatırlatmasında bulunarak, devletin şevkatinin kurumların bütün odalarında, bütün çalışanlarında aynı derecede hissedilmesi gerektiğini dile getirdi.

"Asık suratlı, vatandaşına tepeden bakan, 'bugün git yarın gel' tavrı, asla bizim hoş göreceğimiz bir tavır değildir." diyen Yıldırım, bunu yapanların makamların hakkını vermediğini ifade etti.

- "Sorunları birebir dinlemek en önemli önceliklerimizdendir"

Yıldırım, toplumsal kaynaşmanın önemine dikkati çekerek, Doğu ve Güneydoğu illerinde son yıllarda yaşanan sorunların gençlerin üzerindeki tahribatını ortadan kaldırmak için batı, kuzey, güney illeri ile doğudaki gençlerin bir araya getirilerek, kaynaşmanın sağlanması gerektiğini vurguladı.

AK Parti hükümetinin masa başı iş yapmayacağını her fırsatta dile getirdiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Elimizden geldiğince vatandaşlarımızla kucaklaşmak, onların sorunlarını birebir dinlemek en önemli önceliklerimizdendir. Bölgelerimizde, şehirlerimizde yapılan yatırımları yerinde incelemek, bunları hizmete almak için şehir şehir dolaşıyoruz. Her gün başka bir şehrimizde yeni temeller atılıyor, yeni hizmetler halkın kullanımına sunuluyor. Halkımız bizim yüzümüzü sadece televizyonlarda görmesin. Şehir yönetimiyle de, vatandaşlarla da, sivil toplum kuruluşlarıyla da sağlıklı ilişkiler kurmak önemlidir, bu konuya da özellikle dikkatinizi çekmek isterim."

- "Sırtınız yere gelmez"

Yıldırım, valilerin işinin sadece şehrin asayişini, güvenliğini sağlamak olmadığına aynı zamanda bulundukları şehrin ekonomisini geliştirmeleri, istihdama katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışmaları gerektiğine de işaret ederek, valilerin ildeki vatandaşların mutluluğunu sağlamasının önemine dikkati çekti.

Valilerin şehirlerde ortaya koyacağı projeler ve çalışmalarla heyecan verebilmesi gereğini dile getiren Yıldırım, "Şehirde bir dalgalanma meydana getirmelisiniz çünkü şehir heyecanlanmazsa geleceği inşa edemez, geleceğe yönelik umutları yeşermez. Mutlaka ve mutlaka şehrin geleceğini inşa edecek, şehre heyecan verecek yeni, yaratıcı projeleri bulmak zorundasınız. Eğer idare ettiğiniz şehirlerdeki hemşehrilerinizi işin içine katmazsanız ne kadar başarılı olursanız olun sonuç almanız mümkün değil. Vatandaş işin içinde olmalı, vatandaş sizin heyecanınızı görmeli ve sizin heyecanınıza da katılmalıdır. Eğer bunu sağlarsanız rahatlıkla ifade ediyorum sırtınız yere gelmez." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, bütün sorunları merkezi idareye havale eden bir anlayışa karşı olduklarını, gerektiğinde valilerin önünü açan, illerin ufkunu genişleten yasal düzenlemeleri yaptıklarını, valilerin de bu düzenlemeleri en iyi şekilde kullanarak vatandaşa erişimi, hizmeti geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler