Çankaya Belediyesinden kadınlara özel birim

Çankaya Belediyesinden kadınlara özel birim

Belediyenin "Yerel Eşitlik Eylem Planı" çerçevesinde "Kadın Hizmetleri Müdürlüğü" kurulacak- Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen:- "Müdürlük ile kadınların istihdam, eğitim ve sağlık imkanlarından eşit bir biçimde yararlanmalarını hedefliyoruz"

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Yerel Eşitlik Eylem Planı" çerçevesinde "Kadın Hizmetleri Müdürlüğü" kurulacak.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıklanan "Yerel Eşitlik Eylem Planı" çerçevesinde "Kadın Hizmetleri Müdürlüğü" kurulacak.

Kadınların istihdam, eğitim, kentsel hizmetler ve sağlık alanlarındaki imkanlardan eşit bir biçimde yararlanmalarını amaçlayan müdürlük, Kadın Danışma, Kadın Sığınmaevi ve Çankaya Eşitlik Birimi gibi üç önemli merkezi de kapsayacak.

Kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının verileceği birimde, Ankara Barosu işbirliği ile düzenli olarak kadın hakları eğitimleri verilecek.

- "Şiddet ve nefret suçlarına ilişkin farkındalık yaratılacak"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, müdürlük hizmetleri kapsamında, belediye bünyesinde cinsel taciz-takip ve mobbing sekretaryasının kurulacağını belirtti.

Kadın Hizmetleri Müdürlüğü ile kadınların istihdam, eğitim ve sağlık konularından eşit bir biçimde yararlanmalarını hedeflediklerini vurgulayan Taşdelen, şunları kaydetti:

"Kadın Danışma Merkezimizde şiddete uğrayan ve uğrama riski bulunan kadınlarımıza hukuki ve sosyal destek veriyoruz. Kadın Sığınmaevimiz, Türkiye'deki tüm yerel yönetimlere örnek olacak konumda. Burada kalan kadınlarımıza meslek öğreterek istihdama katılmalarını sağlıyoruz. Çankaya'da bulunan 124 mahallenin tamamında kadınlarla buluşacağız. Ev ev sokak sokak gezeceğiz. Kadınlarımıza belediyeden ne istediklerini ve beklentilerini soracağız."

Kadına yönelik şiddet ve nefret suçlarına ilişkin farkındalık yaratacak girişimlerde bulunacaklarına değinen Taşdelen, kadınların kent yönetiminde söz sahibi olması için geliştirilen çalışmalar kapsamında, Mahalle Kadın Meclisleri kurulacağını ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin destekleneceğini kaydetti.

Taşdelen, yakın zamanda başlatacakları ve ailede yalnızca kadının adına düzenlenecek Çankaya Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahibi ailelerin aylık alışverişlerine destek olacaklarını da ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :