Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin:

"Önümüze konulan şeye, 16 Nisan'da 'evet' dedikten sonra Türkiye'de bundan sonra koalisyon krizlerinin, sıkıntılarının hepsinin ortadan kaldırılacağı istikrarın, güvenin tesis olacağı bir Türkiye'ye doğru bizi götüren bir teşvik" - "Bu memleket bu süreç i

BATMAN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, "Önümüze konulan şeye, 16 Nisan'da 'evet' dedikten sonra Türkiye'de bundan sonra koalisyon krizlerinin, sıkıntılarının hepsinin ortadan kaldırılacağı istikrarın, güvenin tesis olacağı bir Türkiye'ye doğru bizi götüren bir teşvik." dedi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Batman'a gelen Yegin, Muhasebeciler Odasında kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Program kapsamında 13 ekiple 81 ili ziyaret ettiklerine değinen Yegin, bu memleketin süreç içerisinde son 50-100 yılın tarihin en büyük ihanetleriyle karşılaştığını belirtti.

Yegin, memleketin sokaklara, caddelere, mahallelere çukurların kazılmasıyla, insanların mahallelere, evlerine girilmesine mani olunmasından, 15 Temmuz darbe girişimine kadar çok büyük ihanetlerle karşılaştığını bildirdi.

Terör örgütlerine karşı devletin milletle el ele verdiğini vurgulayan Yegin, şöyle devam etti:

"Milletin ve devletin el ele, omuz omuza vermesiyle, gerektiğinde sokağa, meydana inip meydan okumasını bilmesiyle beraber hamdolsun memleketimizin çatısı çökmedi. Hep beraber devlet millet o çatıyı sağlam tutmayı başardık. Devletimizin, terörle, illegal yapılarla mücadele konusundaki kararlığı bölgede milletimiz tarafından sahiplenildi. Yarınların bugünlerden çok daha iyi olacağına dair, huzurun her geçen gün artacağına dair bir inanç artık oluşmaya başlamış."

- 2 milyon istihdam hedefi

Yegin, işbaşı eğitimleri, meslek edindirme kursları, sigorta primlerindeki indirim desteği ile artı 2 milyon istihdam hedeflediklerini söyledi.

İstihdam için bölgeye yatırımcıların gelebilmesi için bölgede huzur ve güvenliğin de sağlanması gerektiğine dikkati çeken Yeğin, "Bunun için de en önemli şey bölgedeki güvenliği, huzuru, bölgedeki yatırım ortamının ileriye dönük uzun vadeli huzur içerisinde çalışabileceği, iş, mal ve hizmet üretebileceği bir noktaya bölgeyi taşımaktır. Bu anlamda devletimiz kararlılıkla meselelerin üzerine gitmektedir. Milletimizin de bu anlamdaki desteği, teveccühü devletimizi iyice cesaretlendirmektedir." ifadesini kullandı.

- Halk oylaması

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin de konuşan Yeğin, meclisin anayasa değişikliği konusunda üzerine düşeni yaptığını anlattı.

Yeğin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Meclisimiz üzerine düşeni yaptı, bir anayasa değişikliği ön gördü ve 16 Nisan'da oylanmak üzere bizim önümüzü getiriyor, milletimizin önüne getiriyor. Buna aslında teşvik mantığıyla bakarsak o kadar korkunç, önemli ve büyük bir teşvik ki bu önümüze sunulan şeye, 16 Nisan'da 'evet' dedikten sonra Türkiye'de bundan sonra koalisyon krizlerinin ve sıkıntılarının hepsinin ortadan kaldırılacağı istikrarın, güvenin tesis olacağı bir Türkiye'ye doğru bizi götüren bir teşvik."

Vali Ahmet Deniz ise cazibe merkezleri kapsamında şuana kadar 200 başvurunun olduğunu söyledi. Yatırımcılara çağrıda bulunan Deniz, kentte hiçbir güvenlik sorununun olmadığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler