Çadlı Milletvekili Türkiye'de sağlığına kavuştu

Çadlı Milletvekili Türkiye'de sağlığına kavuştu

Ülkesinde beyninde tümör bulunan Çadlı Milletvekili Yusuf, Türkiye'de ameliyat olarak sağlığına kavuştu - Çadlı Milletvekil Yusuf:- "Ameliyatım sadece Çad'da değil, dünyanın her yerinde kolayca yapılacak bir ameliyat değildi. İyi bir şekilde tedavi gördüm

ANKARA (AA) - DİLDAR BAYKAN - Beynindeki tümör sebebiyle Türkiye'de ameliyat edilen Çadlı Milletvekili ve Türkiye Dostluk Grubu üyesi İssak İssaka Yusuf, sağlığına kavuşmasının ardından ülkesine dönmeye hazırlanıyor.

Aynı zamanda Faysal Üniversitesi öğretim üyesi ve tıp doktoru olan Yusuf'un beyninde tümör tespit edildi ancak ülkesindeki yetersiz koşullar nedeniyle tedavisi yapılamadı.

Yusuf, Kurban Bayramı'nda yardım faaliyetleri için Çad'ı ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye-Türkmenistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Metin Gündoğdu ile tanıştı ve durumunu anlattı.

Çad ve Türkiye arasında sağlık alanında iş birliği anlaşması olmaması nedeniyle milletvekilinin Türkiye'de tedavi edilmesi konusunda sıkıntılar yaşandı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın devreye girmesinin ardından aralık ayında Ankara'ya getirilen Yusuf, tüm masrafları karşılanmak üzere Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Çadlı Yusuf İbrahim Celal de tedavi sürecinde Yusuf'u yalnız bırakmadı. Üniversite öğrencisi Celal, Türkiye'de geçirdiği süre boyunca Yusuf'un hem tercümanlığını hem de mihmandarlığını yaptı.

Ameliyatı başarılı geçen ve eski sağlığına kavuşan Yusuf, yakın zamanda ülkesine dönmeye hazırlanıyor.

- "Ameliyatım kolay bir ameliyat değildi"

Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tedavi sürecini anlattı.

Milletvekili Yusuf, "Hastalığıma Çad'da teşhis konmuştu ancak orada imkan az olduğundan Türk milletvekili Metin Bey (Gündoğdu) ile görüştüm. Kendisi tüm işlemleri halletti ve Türkiye'ye geldim. Her şey için Metin Bey'e ve Türkiye'ye teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de gerek hastane görevlilerinin gerekse siyasilerin kendisine karşı tavrından çok memnun olduğunu dile getiren Yusuf, "Türkiye ve Çad'daki imkanlar oldukça farklı. Ameliyatım sadece Çad'da değil, dünyanın her yerinde kolayca yapılacak bir ameliyat değildi. İyi bir şekilde tedavi gördüm ve yüzde 100 başarı sağlandı." dedi.

Yusuf, hastanedeki şartların beklediğinden daha iyi olduğuna dikkati çekerek, "Çad ile Türkiye arasında bir anlaşma sağlanırsa Çadlı hastaların başka ülkeler yerine Türkiye'ye gelmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin Çad'da başta eğitim olmak üzere birçok yatırım yaptığını ve bu yatırımların iki ülke ilişkilerine büyük katkı sağladığını belirten Yusuf, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada Türkiye gibi hızla gelişen başka bir ülke yok. Türkiye'nin Suriye sınırında yaşadığı gibi bazı sıkıntıları var ve bir an önce bu sıkıntıları atlatmasını diliyorum. Türkiye, İslam karşıtlarının karşısında duran tek ülke."

Ordu Milletvekili Gündoğdu da Yusuf'u kaldığı Ankara Hekimevi'nde ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler