Büyüme rakamları

Büyüme rakamları

GTO Başkanı Hıdıroğlu:- "İnanıyorum ki 2017 yılını daha yüksek bir büyüme rakamıyla kapatacağız"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 2017 yılının daha yüksek bir büyüme rakamıyla kapatılacağına inandığını bildirdi.

Hıdıroğlu, büyüme rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, ilk çeyrekte büyüme ivmesinin hızlandığını görmenin gelecek için umutları tazelediğini belirtti.

Geçen yıl yaşanan zorlukların ardından ekonominin hızla toparlanmaya başladığını kaydeden Hıdıroğlu, "Türkiye ekonomisinin ilk çeyreğinde yüzde 3,5-4 olan piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesi geleceğe dair umutlarımızı tazeledi ve beklentilerimizi de yükseltti. İnanıyorum ki 2017 yılını daha yüksek bir büyüme rakamıyla kapatacağız." ifadelerini kullandı.

Hıdıroğlu, bunda hükümetin reel sektöre verdiği destek ve teşviklerin önemli katkısı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ekonomi yönetiminin mali disiplinden vazgeçmeden aldığı yapısal düzenleme kararları, reel sektöre verdiği teşvik ve desteklerin olumlu yansımalarını almaya başladık. Büyüme potansiyeli en az yüzde 5 olan büyüme potansiyelini yakaladık. Bu ivmeyi devam ettirebilmek, büyümemizi daha yüksek seviyeden sürdürülebilir kılmak için eğitim kalitesini artırmaktan ve teknolojiye yönelmekten başka çaremiz yok."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler