Büyüme hızının yankıları

Büyüme hızının yankıları

İZTO Başkanı Demirtaş: - "Biz yine toparlanırız. Huzur ve barış ortamı olduktan sonra yine büyümede dünya rekoru kırarız"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ekonomisinin 27 çeyrek sonra ilk defa küçüldüğüne işaret ederek, "Biz yine toparlanırız. Huzur ve barış ortamı olduktan sonra yine büyümede dünya rekoru kırarız" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, ekonomide yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 1,8 küçülmeyi değerlendirdi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğine, pek çok terör örgütüyle mücadele ettiğine işaret eden Demirtaş, "Her şeyden önce 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini yaşadık. FETÖ'den PKK'ya sayısız terör örgütünün saldırıları oldu. Etrafımızda çatışmalar eksik olmuyor, büyük bir ateş çemberinin içindeyiz. Bunların en önemli döviz getiren kalemlerimizden olan turizme çok olumsuz etkisi oldu. Zayıflayan dış talebi de ekleyince bu küçülme yaşandı" değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bu gelişmelere karşı hükümetin ekonomiye can vermek için önlemler aldığını bildiren Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomide küçülme, unuttuğumuz bir kavramdı. Bu küçülmeyi sadece 'bir çeyreklik hatırlatma' olarak görüyoruz. Hükümetimiz iş dünyasından gelecek olan her talebi ciddiyetle dinliyor, anında harekete geçiyor. Bu küçülme ile sadece 27 çeyreklik büyüme zincirimiz bozuldu. Biraz fiyakamız bozuldu ama hain darbe girişiminin yapabileceği bu kadar. Biz yine toparlanırız. Huzur ve barış ortamı olduktan sonra yine büyümede dünya rekoru kırarız, iş alemi olarak kendimize güveniyoruz. Başka ülkelerin çok büyük yıkım yaşayacağı olayları biz sadece bir sendeleme ile atlatacağız. Demokratik ve parlamenter rejim içinde yine büyürüz, daha da hedef büyütürüz. Sadece kendimize değil tüm ulusumuza, çalışanlarımıza güveniyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :