Konya Teknokent ve MEVKA, Genç Girişimcilere TeknoGirişim Desteği Sağlayacak

Konya Teknokent ve MEVKA, Genç Girişimcilere TeknoGirişim Desteği Sağlayacak

Konya Teknokent ve Mevlana Kalkınma Ajansı, TeknoGirişim Dersi kapsamında genç girişimcilere teknik danışmanlık ve mentörlük hizmeti sunacak.

Konya Teknokent ve Mevlana Kalkınma Ajansı, genç girişimcilerin teknoloji odaklı iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. Ajans ve Teknokent arasında imzalanan sözleşmeyle, TeknoGirişim Dersi alan öğrencilere teknik danışmanlık, iş planı geliştirme ve mentörlük hizmetleri sunulacak.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, bölgenin girişimcilik altyapısının güçlendirilmesi ve ekosisteminin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara vurgu yaparak, 2021 yılında başlatılan TeknoGirişim Dersi Programı'nın önemine değindi. Bugün imzalanan sözleşmeyle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında TeknoGirişim derslerini alan öğrencilere yönelik teknik desteklerin artırılacağını belirtti.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu ise, genç girişimcilerin teknoloji odaklı iş fikirlerini geliştirmeleri ve ticarileştirmeleri için verdikleri destekten bahsederek, bu iş birliğinin bölgedeki yenilikçi fikirlerin desteklenmesine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Bu iş birliğiyle, Konya ve Karaman illerindeki genç girişimcilerin başarı şanslarının artması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor.

Konya Teknokent ve MEVKA, Genç Girişimcilere TeknoGirişim Desteği Sağlayacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler