'Burada kendimi güvende hissediyorum'

'Burada kendimi güvende hissediyorum'

Rusya Erkek Hentbol Milli Takımı Antrenörü Trufan, "İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinden dolayı mutluyuz çünkü biz iki komşu ülkeyiz.Türkiye çok güzel bir yer ve iyi insanlara sahip. Burada kendimi güvende hissediyorum." dedi.

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele eden Rusya Erkek Hentbol Milli Takımı'nın antrenörü Alexei Trufan, Türkiye'nin çok iyi bir ev sahipliği yaptığını söyledi.

Trufan, konakladıkları otelde AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonda her şeyin yolunda gittiğini belirterek, "Türk insanı çok iyi ve arkadaşça. Polisler, güvenlik görevlileri ve gönüllüler bize çok yardımcı oluyor. Bir problem yaşadığımızda hemen yardımımıza koşup, çözüm üretiyorlar. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum." dedi.

haber%2f2017%2f07%2ftrufan2.jpgMüsabakalarının olmadığı günlerde tramway ile Samsun'u gezdiklerini anlatan Trufan, Atakum ilçesindeki sahili çok beğendiğini de dile getirdi.

"İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinden dolayı mutluyuz"

Deneyimli antrenör, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesinin kendilerini mutlu ettiğine dikkati çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dostluk için çaba sarf ettiğinin altını çizen Trufan, "İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinden dolayı mutluyuz çünkü biz iki komşu ülkeyiz. Türkiye çok güzel bir yer ve iyi insanlara sahip. Güvenlik çok iyi durumda. Burada kendimi güvende hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Alexei Trufan, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın sekizinci günü geride kalırken 56 altın, 38 gümüş ve 29 bronz madalya ile açık ara en başarılı ülke konumunda bulunmalarıyla ilgili şu yorumu yaptı:

"Biz büyük bir ekibe sahibiz. Bu organizasyonda herkes en iyisini yapmaya çalışıyor. Bütün branşlarda altın madalya kazanmayı hedefliyoruz. Rusya'nın bir numara olmasını ümit ediyoruz. Bütün Rus sporcuların şampiyon olmasını istiyorum."

Trufan, Türkiye'nin gösterdiği ev sahipliği ile gelecekte daha büyük organizasyonları düzenleyebileceğini de kaydetti.