Bu kamyonlar kime ait?

Bu kamyonlar kime ait?

Beyşehir İlçesi'nde bir petrolde tırlara yüklenilerek götürülen amonyum nitrat ve patlayıcılar kafa karıştırıyor.

Son günlerde Türkiye'de artan terör olayları sonrasında yeni düzenlemelerle amonyum nitrat ve havai fişek gibi patlayıcı maddelerin imalat ve taşınması kontrol altına alınmaya çalışılırken, Beyşehir'de bir petrolde kamyonlara yüklenerek kontrolsüz bir şekilde taşınması vatandaşın tepkisine neden oldu.

İddialara göre Beyşehir'de bir petrolden tırlara yüklenilen 25 ton amonyum nitrat ve 2 ton patlayıcı kontrolsüz bir şekilde taşınıyor. Görgü tanıkları,,"Türkiye'de son zamanlarda yaşanan patlamalarda ülke olarak canımız yandı. Şimdi bu kamyonların nereye gittiği bile belli değil. Biz gerekli bilgileri yetkililere ulaştırdık ama şu ana kadar işlem yapılmadı. Dikkatli olalım ki, başka canlar yanmasın" şeklinde konuştu.

Öte yandan bu sektörde çalışan bir yetkili "Anladığım kadarıyla bu tırların patlayıcı maddeleri taşıma ruhsatı var ve bu maddeler ise Üzümlü'de bir depoya taşınıyor yalnız bu bu tür patlayıcı maddelerin depoya ulaşmadan açılması yanlıştır. Ancak yönlendirilen depoda açılır ve birebir sayılarak teslim edilir" dedi.

memleket.com.tr

img-20160829-wa0004.jpg

img-20160829-wa0006.jpg

img-20160829-wa0008.jpg