Brent petrol yatay seyrediyor

Brent petrol yatay seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı dün 50 doları aşması sonrasında bugün yatay seyrediyor.İngiltere'de 2 gün sonra gerçekleştirilecek AB referandumuna...

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı dün 50 doları aşması sonrasında bugün yatay seyrediyor.

İngiltere'de 2 gün sonra gerçekleştirilecek AB referandumuna ilişkin anketlerde Avrupa'da kalma yanlılarının önde çıkması, küresel risk iştahını artırırken bu durum petrol fiyatlarına da pozitif yansıdı.

Söz konusu gelişmenin etkisiyle dün yaklaşık bir hafta aradan sonra tekrar 50 doların üzerine çıkarak günü 50,36 dolardan tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise 50,0 - 50,5 dolar dar bandında hareket ediyor.

Analistler, petrol fiyatlarının arz-talep gelişmelerinden ziyade küresel risk iştahı paralelinde yön bulduğunu belirterek, Brexit'e ilişkin beklentilerin yön değiştirmesinin fiyatları desteklediğini kaydediyor.

Bugün ve yarın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Senato'da yapacağı sunumların da fiyatların yönü açısından önemli olacağına işaret eden analistler, Brent petrolün varil fiyatı için 50 doların üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 52,5 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün günü yaklaşık yüzde 2 değer kazancıyla kapatmasının ardından, saat 10:50 itibarıyla 49,70 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler