Botox: Küçük Müdahaleler ile Büyük Değişimler Elde Edebilirsiniz

Botox: Küçük Müdahaleler ile Büyük Değişimler Elde Edebilirsiniz

Botox: Küçük Müdahaleler ile Büyük Değişimler Elde Edebilirsiniz

Daha genç, canlı ve estetik açıdan daha iyi bir görünüme sahip olmak isteyen pek çok kadın ve erkek medikal estetik prosedürleri işlevsel bir çözüm olarak görüyor. Cerrahi bir kesi ve dikiş gerektirmeyen, ayrıca pratik ve konforlu bir şekilde uygulanabilen medikal estetik prosedürlerin başında ise botox geliyor. Op. Dr. Evren İşçi botox ve diğer medikal estetik prosedürlerle görünümüne küçük ancak etkili dokunuşlarda bulunmak isteyen hastalarına, en uygun prosedürleri en doğal sonuçlar alınacak şekilde uyguluyor.

Farklı yaş gruplarındaki kadın ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen botox İstanbul ve diğer pek çok şehrimizde en çok uygulanan medikal estetik prosedür olma özelliğini taşıyor. Peki botox nedir?

Botox, Clostridium Botulinum isimli bakteriden elde edilen doğal saflaştırılmış bir protein olan toksin maddenin enjeksiyonuyla gerçekleştirilen bir prosedürdür. Hedef bölgedeki kaslara enjekte edilen madde, sinirlerden kaslara iletilen uyarıyı geçici olarak bloke eder. Bunun sonucunda kaslar gevşer.

Özellikle göz çevresindeki çizgilerin, enine alın çizgilerinin ve iki kaş arasındaki çizgilerin giderilmesi için botox enjeksiyonundan sıklıkla faydalanılır. Bunların yanı sıra el içi, koltuk altı ve ayak tabanı bölgelerinde ortaya çıkarak kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen aşırı terleme sorununun giderilmesi için de botox tedavisi uygulanabilir. Botox tedavisi her hasta özelinde planlanan bir tedavi olduğundan prosedürün kapsamı hasta özelinde uygulama amacına, elde edilmek istenen sonuca ve hedef bölgenin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Botox Enjeksiyonunda Uzmanlık Önemli

Botox hasta özelinde planlandığı, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından gerçekleştirildiği takdirde etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Ancak bu aşamada önemli olan diğer bir nokta, botox sonrası elde edilen sonuçların kalıcı olmadığıdır. Yani botox kalıcı değildir. Botoxun ne kadar kalıcı olacağı ise enjekte edilen dozdan kişinin yapısal özelliklerine kadar pek çok farklı unsura bağlı olarak değişebilir.

Genel bir değerlendirme yapıldığında ise botox etki süresinin 4 ila 6 ay arasında olduğu ifade edilebilir. Bununla birlikte botoks enjeksiyonunun düzenli aralıklarla tekrarlanması hâlinde etki süresinin uzaması söz konusu olabilir. Bunun sonucunda, hasta botox enjeksiyonunu daha uzun aralıklarla yaptırmaya başlayabilir.

Botox enjeksiyonu uygulanmadan önce hedef bölgeye lokal anestezik etkili krem sürülür . Kremin etki edip bölgede uyuşma sağlandıktan sonra enjeksiyon aşamasına geçilir. Enjeksiyon noktaları ve enjekte edilecek doz hasta özelinde belirlenir. Enjeksiyon sırasında çok ince uçlu iğneler kullanılır. Lokal anestezinin de etkisiyle hasta uygulama sırasında acı ya da ağrı hissetmez.

Botox mimik kaslarının hareketlerini azaltmak için yapıldığında mimik kaslarının içine, terleme şikâyetini gidermek için yapıldığında ise deri içine uygulanır. Enjeksiyonu takip eden 3 ila 5 gün içinde kaslardaki zayıflama etkisi artmaya başlar. Genellikle 10. günde botoxun etkisi en üst noktaya ulaşır. Bu süre içinde enjeksiyon bölgesinde asimetri ya da düzensizlik görülmesi mümkündür. Botoksun etkisini tam olarak göstermesiyle bu tür durumlar ortadan kalkar.

Op. Dr. Evren İşçi alanının önde gelen isimlerinden biri olarak botox enjeksiyonu başta olmak üzere tüm medikal estetik prosedürler konusunda başvurabileceğiniz ilk adrestir. Aynı zamanda, bir estetik cerrahi prosedürü olan meme büyütme İstanbul ve diğer illerdeki kadınlar tarafından daha dolgun ve hacimli göğüslere sahip olmak için sıklıkla tercih edilir. Siz de herhangi bir medikal estetik ya da estetik cerrahi prosedür hakkında bilgi almak ve daha iyi bir görünüme sahip olmak için Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.