Bosna Hersek'te "Fetih Şenlikleri" düzenlendi

Bosna Hersek'te "Fetih Şenlikleri" düzenlendi

SANSKI MOST (AA) - Fatih Sultan Mehmet'in, 1463 yılında Bosna Hersek'i fethi sırasında, batıda ulaştığı en uç nokta olan Sanski Most şehrinde...

SANSKI MOST (AA) - Fatih Sultan Mehmet'in, 1463 yılında Bosna Hersek'i fethi sırasında, batıda ulaştığı en uç nokta olan Sanski Most şehrinde askerlerine cuma namazı kıldırdığı "Musalla"da geleneksel fetih şenlikleri düzenlendi.

Bosna Hersek İslam Birliği tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında, başlarına fes giyen, ellerinde Osmanlı Devleti'ni temsil eden yeşil zemin üzerinde ay-yıldız bulunan bayraklar taşıyan Sanski Most sakinleri ve diğer katılımcılar, şehir merkezindeki Gazi Hüsrev Bey Camisi'nden Donji Kamengrad kasabasına yürüdü.

Her yaştan kişinin katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, süslenmiş at arabaları eşliğinde şenliklerin düzenlendiği alana geldi.

Etkinlikte konuşan Bosna Hersek İslam Birliği Başkan Yardımcısı Mensur Malkic, dünyanın en iyi orduları arasında yer alan Osmanlı'nın savaştığı topraklara ayak bastığı için son derece gururlu hissettiğini belirterek, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten 10 yıl sonra bu topraklara geldi ve İslamın aydınlığını getirdi." dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in Ahidnamesi'nde yer aldığı üzere insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması gerektiği mesajını veren Malkic, bugün duaların sadece Müslümanlar için değil tüm Bosna Hersek için edildiğini belirtti.

"Fetih Şenlikleri" Organizasyon Müdürü Mirsad Spahic de 4 Temmuz'da başlayan şenlikler kapsamında birçok etkinliğin yapıldığını belirterek, "Musalla, Balkanlar'da İslamın ve İslam kültürünün birleştiği ender yerlerden birisidir. Bosna Hersek'te birlik ve beraberlik içerisinde birçok projenin yapılmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Şenliğe Sanski Most İslam Birliği Baş İmamı Hasan Makic, Una-Sanski Most Kanton Başkan Yardımcısı Said Makic ve Sanski Most Belediye Başkanı Mustafa Avdagic de katıldı.

Etkinlikler kapsamında, Fatih Sultan Mehmet'in askerlerine 1463 yılında cuma namazı kıldırdığı Musalla'da, Bosna Hersek İslam Birliği Başkan Yardımcısı Malkic, etkinliğe katılanlara cuma namazı kıldırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler