Bodrum Tohum Özgürlüğü Festivali

Bodrum Tohum Özgürlüğü Festivali

Doğal tarım yöntemleriyle elde edilen ürünlerin satışa sunulduğu festivalde, vatandaşlara tohum dağıtıldı

MUĞLA (AA) - Bodrum Tohum Özgürlüğü Festivali'nde, doğal tarım yöntemleriyle üretilen ürünler satışa sunuldu.

Bodrum Tohum Derneği tarafından Muğla Büyükşehir ile Bodrum belediyeleri ve Bodrum Kent Konseyinin destekleriyle, yerel tohumu korumak, tarım kimyasallarına karşı farkındalık oluşturmak ve doğal yöntemlerle yapılan tarıma dikkati çekmek amacıyla festival düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki festivalde, vatandaşlara çeşitli ürünlerin tohumları dağıtıldı. Kapalı pazar yerinde tezgah açan yerel üreticiler de festivale katılarak, doğal tarım yöntemleriyle yetiştirdikleri ürünleri satışa sundu.

Etkinlikte, vatandaşlara keşkek ikram edildi.

Bodrum Tohum Derneği Başkanı Zafer Semerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel tohumların yaşatılması, yerelde üretilip tüketilmesi felsefesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Bu amaçla yerel üreticiler için çarşamba günleri pazar kurduklarını anlatan Semerci, "Yerel pazarımızda, bölge çiftçilerinin yenilenebilir tohumlarla ürettikleri ürünler yer alıyor." dedi.

Üreticilerden Hasan Uzun ise "GDO'ya hayır" dedikleri için bir araya geldiklerini belirterek, "Tohumumuza sahip çıkıp, geleceğimizi korumaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Güler Ağaçarası ise tezgahlarındaki ürünlerde ilaç bulunmadığını, kullandıkları tohumların geçmişinin ise en az 50 yıl öncesine dayandığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :