BM Mülteci ve Göçmenler Zirvesi

BM Mülteci ve Göçmenler Zirvesi

İş adamı Ulukaya:- "Yerlerinden olan milyonlara BM'nin sessizlerin sesi olduğunu göstermek zorundayız"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Merkezi ABD'nin New York eyaletinde bulunan Chobani yoğurt markasının kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Hamdi Ulukaya, "Yerlerinden olan milyonlara BM'nin sessizlerin sesi olduğunu göstermek zorundayız." dedi.

New York'ta, 71. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmaları kapsamında, dünyadaki insan hareketliliğinin getirdiği sorunlara yanıt verme amacına yönelik BM Mülteci ve Göçmenler Zirvesi'nin yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.

Ulukaya, birçok ülkeden devlet başkanı, başbakan, bakan ve üst düzey diplomatın katıldığı BM'nin mültecilerle ilgili 4'üncü yuvarlak masa toplantısında bir konuşma yaptı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın da eş başkan olarak bulunduğu toplantıdaki konuşmasında Ulukaya, mülteci sorununun İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük insani kriz olduğunu söyledi.

Dünyada 65 milyon erkek, kadın ve çocuğun yerlerinden olduğunu belirten Ulukaya, "Yerlerinden olan milyonlara BM'nin sessizlerin sesi olduğunu göstermek zorundayız. Şimdi değilse ne zaman? Bu yıl, geçen yıldan fazlasını yapmak zorundayız. Daha az konuşup daha çok iş yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Küresel Mülteci Krizi Liderler Zirvesi'ne de katılacak Ulukaya, ticari başarısı dışında mülteci sorununa çözüm konusunda uzun zamandır devam eden çalışmalarıyla da öne çıkıyor. Kurduğu Tent Foundation (Çadır Vakfı) adlı kar amacı gütmeyen yardım kuruluşuyla özel sektörün krizin çözümüne yardımcı olmasını hedeflediğini ifade eden Ulukaya, Mülteci ve Göçmenler Zirvesi'nde en çok ilgi çeken konuşmacılardan biri oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler