Birlik Vakfın’da ‘Atom’ konuşulacak

Birlik Vakfın’da ‘Atom’ konuşulacak

Birlik Vakfı Konya Şubesi, bu hafta düzenlenecek “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında “Atom Altında Neler Oluyor?” konusunu gündemine alıyor.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’ın dünyada, özellikle CERN’de yapılan çalışmaları ele alacağı konferans 8 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’da vakfın konferans salonunda gerçekleştirilecek Birlik Vakfı Konya Şubesi, bu hafta “Atom Altında Neler oluyor?” konulu konferansta, atom çalışmaları ve etkilerini gündeme taşıyacak.

PARLAK’TAN DAVET

Birlik Vakfı’nın “Her Cumartesi Birlikteyiz” temalı konferanslarında bu hafta atom konusu irdeleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’ın konuk olacağı konferansa bütün Konyalıların davetli olduğunu dile getiren Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, “Bu hafta da yine çok çarpıcı bir konuyla Konyalı hemşerilerimiz ve öğrencilerimizin karşısında olacağız. Serdar Hüseyin Yıldırım hocamız atomun alt birimlerinde yapılan araştırmaları çarpıcı bir sunumla bizlere aktaracak. Hemşerilerimizi bu bilimsel ziyafetten yararlanmak üzere vakfımıza bekliyoruz” dedi.

birlik-vakfi’da-‘atom’--(2).jpg

HÜSEYİN YILDIRIM

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu eski Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 2016 yılından beri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müşaviri olarak yürüttüğü görevini 2 aydır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü olarak sürdürüyor. İTÜ Uçak Mühendisliği’nden mezun olan Yıldırım, Berlin Teknik Üniversitesi’nde Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünde eğitim aldı. Aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayan Yıldırım, Türkiye’de 1989 yılından beri havacılık sektöründe yönetici, yurtdışında proje danışmanlığı yaptı, Kadir Has Üniversitesi’nde 5 yıl Havayolu İşletmeciliği dersi verdi.

Birlik Vakfı’nın “Her Cumartesi Birlikteyiz” programları kapsamında yapılacak Serdar Hüseyin Yıldırım’ın vereceği “Atom Altında Neler Oluyor?” konulu konferans, 8 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 15.00’da vakfın konferans salonunda gerçekleştirilecek.