Bireysel Genç Girişim Programı

Bireysel Genç Girişim Programı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark'ın, Bireysel Genç Girişim (BİGG Erciyes) adını verdiği programın 2016 yılı başvuruları başladı.Erciyes Teknopark...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark'ın, Bireysel Genç Girişim (BİGG Erciyes) adını verdiği programın 2016 yılı başvuruları başladı.

Erciyes Teknopark AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, programın temel anlamda girişimci ve girişimciye ait iş fikirlerinin geliştirilerek, nitelikli iş planına dönüştürülmesini amaçladığını belirtti.

Programa son başvurunun 1 Ağustos olduğunu bildiren Kiraz, şunları kaydetti:

"Program, başvuruların alınması, incelenmesi, TÜBİTAK’a iletilmesi, programa dahil olacak girişimcilerin şeffaf ve adaletli bir biçimde seçilmesi, seçilen girişimcilerin konuyla ilgili eğitimler alması aşamalarını içerir. Programa, lisans mezunları, yüksek lisans öğrencileri ve mezunları, doktora öğrencileri ile akademisyenler başvurabilirler. BİGG Erciyes, eğitimlerin ardından saha çalışmalarının yapılması, mentörlük ve proje yazım desteği sağlanıp başarılı olan girişimcilerin seçilerek TÜBİTAK’a bildirilmesi süreçlerini kapsar. TÜBİTAK desteğini alan girişimciler, Pro-Sera programına dahil edilerek iş fikirlerini hayata geçirirken iş süreçlerini hem hızlandırma hem de profesyonel destek alma fırsatı yakalamış olurlar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler