"Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi

"Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi

Genç Memur-Sen'in "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi kapsamında düzenlediği kitap okuma programının yıl sonu etkinliği yapıldı

ANKARA (AA) - Genç Memur-Sen'in "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi kapsamında, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği kitap okuma programının yıl sonu etkinliği gerçekleştirildi.

Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu döneminde bilim, edebiyat, kültür sanat gibi birçok alanda önemli başarılara imza atıldığına işaret ederek, bugün Türkiye için yeniden yükselme zamanı olduğunu, bunu da gençlerin gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye'nin gücünün, mağdur ülkeleri ayakta tutan önemli bir etken olduğunu dile getiren Erdem, ülkenin vizyon ve misyonunun gençler sayesinde gelişeceğini vurguladı. Okuma kabiliyeti ve bilgi yüklenen beyinlerin geleceği çok güzel bir şekilde hazırlayacağına inandığını ifade eden Erdem, projeye katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Yalçın da gençlerin okuma alışkanlığı kazanması açısından projenin büyük önem taşıdığını, Ankara'dan başlatılan projenin 81 ile yayılacağını kaydetti.

Kurucusu bir öğretmen olan Memur-Sen'in 25 yıldır emek mücadelesi verdiğini söyleyen Yalçın, Genç Memur-Sen'in de milletin vicdanı olma noktasında kendini nöbetçi saydığına, yapılan haksızlıklara karşı sesini yükselten ilk kuruluşlardan olduğuna dikkati çekti.

- "Bizler merhameti, bilgiyi, ilmi yaymakla görevliyiz"

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Beyhan da, gençlere model ve örnek olacak, değer ve şahsiyetli bir duruş kazandıracak, fikir dünyasını, kalemini ve kelamını güçlendirecek, öğretmen ile öğrenci bağını kuvvetlendirecek "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesini hayata geçirdiklerini anlattı.

"Dünya beşten büyüktür" hedefinin temelinde bilginin olduğunu söyleyen Beyhan, tarihe yön veren liderlerin kaba kuvvetle değil bilginin gücüyle başarı elde ettiğine vurgu yaptı.

Projenin bu anlamda tarihi bir misyon taşıdığını ifade eden Beyhan, şunları aktardı:

"Bizler adaleti, iyiliği, merhameti, bilgiyi, ilmi yaymakla görevliyiz. Bunun için milletimizle, gençlerimizle beraber olmalıyız. 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projemizle, 'Mahzenler ziyan artık yiğidim, fecri sadık vaktidir uyan artık' deme zamanıdır. Projemizin üç ana aktörü vardır; birincisi öğretmendir, ikincisi öğrencidir, üçüncüsü kitaptır. Bir yerde ders almış, yetişmiş bir insanın aynı duyarlılıkla dünyadan gitmeden önce bu hayırlı işleri devam ettirecek bir çırak yetiştirmesi gerekir. "

Konuşmaların ardından projeye katılan öğrencilere ödül belgeleri takdim edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :