Bilkent'te "Ustalardan Başyapıtlar"

Bilkent'te "Ustalardan Başyapıtlar"

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen "Bilkent Oda Müziği Günleri" etkinliğinde, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile Endellion String Quartet konser verecek

ANKARA (AA) - Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen "Bilkent Oda Müziği Günleri" etkinliğinde, Gülsin Onay ve Endellion String Quartet topluluğu 20 Mart'ta konser verecek.

Bilkent Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilkent Konser Salonu'nda 20 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de başlayacak "Ustalardan Başyapıtlar" konseri, Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Bu yıl 37. sezonunu tamamlayan ve 1979'da kurulup, 1992'den beri Cambridge Üniversitesinde "Dörtlüler Yerleşimi" adıyla anılan köklü Endellion String Quartet topluluğu üyeleri Andrew Watkinson ve müzisyen Ralph de Souza kemanda, Garfield Jackson viyolada, David Waterman ise viyolonselde müzik ziyafeti sunacak.

Daily Telegraph gazetesinin "Nereye giderse gitsin, dinleyicileri yakıp kavuruyor" şeklinde nitelediği topluluk, Haydn'ın "Mi majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Op. 54 No. 3" ile Beethoven'in "Fa majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No. 16, Op. 135" eserlerini yorumlayacak.

Konserin ikinci yarısında, Endellion String Quartet topluluğu Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ile "Dvorak'ın Mi bemol majör 2. Piyanolu Dörtlüsü"nü seslendirecek.

Konser biletleri "https://bilet.bilkent.edu.tr"den temin edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler