Bilinçsiz kentleşme, milyonluk evlerinin önünü otlağa çevirdi

Bilinçsiz kentleşme, milyonluk evlerinin önünü otlağa çevirdi

Adana'nın Merkez Sarıçam ilçesinde son yıllarda hızla artan apartman yapılaşması, bilinçsiz kentleşme sonucunda milyon liralık dairelerin önlerini hayvan otlağı haline getirdi.

Adana'da hızla büyüyen ve gelişen Merkez Sarıçam ilçesindeki apartman yapılaşması, beklenmedik bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Son beş yılda binlerce yeni apartmanın yükseldiği bölgede, özellikle Çarkıpare Mahallesi'nde milyon liraya satılan dairelerin önü, hayvan otlaklarına dönüştü.

Yeni Adana Stadyumu'nun da bulunduğu bu mahallede, bozuk yollar ve tarla alanlarının varlığı nedeniyle, koyun ve keçi sahipleri hayvanlarını otlatmak için bu bölgeleri tercih etmeye başladı. Ancak, apartman sakinleri ve çevrede yaşayan diğer vatandaşlar, bu duruma tepki gösteriyor.

Vatandaşlar, ilçe belediyesinden biran önce yolların düzeltilmesini, boş tarla alanlarının sadece ekim için kullanılmasını ve hayvan otlatmanın başka bölgelere kaydırılmasını talep ediyor. Bilinçsiz kentleşmenin yarattığı bu sorunun çözülmesi için yerel yönetimden adımlar atılması bekleniyor.

Bilinçsiz kentleşme, milyonluk evlerinin önünü otlağa çevirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.