Betona dönen kentlerde belediyeler çocukları doğaya çıkarmak zorunda kalıyor

Betona dönen kentlerde belediyeler çocukları doğaya çıkarmak zorunda kalıyor

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü iş birliği ile Zeytinpark'ta Doğa Temelli Gelişim Atölyesi düzenledi. Atölyede çocuklar, tabletleri ve cep telefonlarını bir kenara bırakarak doğayla buluşmanın keyfini çıkardı.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü iş birliğiyle Zeytinpark'ta "Doğa Temelli Gelişim Atölyesi" düzenlendi. Çocuklar, tablet ve cep telefonlarını bir kenara bırakarak doğanın keyfini çıkardı, eğitici oyunlar oynadı ve doğayı keşfetti.

Çocuklar Doğayla Buluşuyor

Muratpaşa Belediyesi, çocukları doğayla buluşturmak ve gelişimlerini desteklemek için yeni bir projeye imza attı. Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelişim Enstitüsü ile iş birliği yapılan "Doğa Temelli Gelişim Atölyesi"nde çocuklar, Zeytinpark'ın yemyeşil alanında keyifli vakit geçirdi.

Eğlenerek Öğrenen Minikler

Atölye çalışmasında çocuklar, uzman pedagoglar eşliğinde eğitici oyunlar oynayarak ince ve kaba motor becerilerini geliştirdi. Doğada yürüyüşler yaparak doğayı keşfettiler, yoga ve meditasyon gibi aktivitelerle rahatladılar.

muratpasa-cocuklari-2.jpg

"Doğadan Uzaklaşmak Çocukları Olumsuz Etkiliyor"

Atölye çalışmasını organize eden Klinik Psikolog Selin Aktürk, yeni neslin genellikle dört duvar arasında büyüdüğünü ve bu durumun çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Aktürk, atölye çalışmasıyla çocukların doğayla iç içe olmalarını sağlayarak sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Hedef Daha Fazla Çocuğa Ulaşmak

Selin Aktürk, atölye çalışmasının bir başlangıç olduğunu ve daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Aktürk, bu tür çalışmaların yaygınlaştırılmasıyla birlikte çocukların doğayla daha fazla iç içe olacağına ve daha sağlıklı bireyler olarak yetişeceğine inandığını belirtti.

Muratpaşa Belediyesi Çocuklara Önem Veriyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise yaptığı açıklamada, çocuklara ve eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Uysal, "Doğa Temelli Gelişim Atölyesi"nin de bu kapsamda hayata geçirilen önemli bir proje olduğunu belirterek, atölye çalışmasına katılan tüm çocuklara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.