Bilimi şenliğe dönüştürüyor

Bilimi şenliğe dönüştürüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Bilim ve Kültür Şenliği Konya’nın dört bir yanından gelen bilim meraklılarını ağırlıyor.

Proje ve Ar-ge çalışmaları ile adından söz ettiren KTO Karatay Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlen “Bilim ve Kültür Şenliği”, üniversite kampüsünde coşku ile başladı. Bilim ve Kültür Şenliği’ne üniversite öğrencilerinin yansıra il genelinde eğitim gören lise öğrencileri de katılıyor. Birçok sosyal ve bilimsel etkinliğin yer aldığı şenlikte öğrenciler; biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, spor, sağlık ve teknoloji alanında yapılan atölye çalışmalarıyla bilimin eğlenceli yüzüyle tanışma fırsatı yakalıyor. Öğrenciler aynı zamanda greenbox, langırt, dev janga, tırmanma duvarı, ödüllü turnuvalar ve birçok faaliyetlerle KTO Karatay Üniversitesi’nde eğlencelerle dolu zaman geçiriyor. Bilim ve etkinliklerle dolu programın açılışını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “Üniversitemizin bilim ve kültür ile anılan bir üniversite olması bizlere gurur veriyor. Etkinliklerle dolu bir hafta geçiriyoruz. Üniversitemiz araştırma merkezleriyle ortak projeler yapabilecek iyi eğitimli, dünya standartlarında bilimsel bilgi üretebilecek nitelikli akademisyenleri bünyesinde barındırmaktadır. Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle KTO Karatay Üniversitesi her alanda öncü olmaya devam ediyor, artık bir proje üniversitesi olma yolunda ulusal ve uluslararası arenada ülkemize ve şehrimize ciddi katkılar sağlıyoruz. Üniversite olarak araştırma gerçekleştirilebilecek laboratuvarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk, onların daha verimli çalışabilecekleri alanları oluşturduk. Akademik çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel hayatımıza da katkı sağlayacak olan Bilim ve Kültür Şenliği’nin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Oracle Türkiye, Teknoloji Ürünleri Satış Danışmanı Emrah Uysal da, “Bulutların Üzerindeki Veri” sunumu ile veri merkezlerinin insan hayatındaki önemini öğrencilere aktardı. Akıllı telefonların kullanımın yaygınlaşması, internete erişimin eskisine oranla kolaylaşması, online mesajlaşma uygulamaları veri miktarı oluşumundaki hızlı artışın temel nedenleri arasında. Mesaj, fotoğraf ve video paylaşımlarının her geçen gün artması büyük miktarlarda dijital içerik oluşmasını beraberinde getiriyor. Bireyler, hızla artan veriye aynı şekilde hızla ulaşıp paylaşmak ve depolamak istiyor. Kullanıcılar, bulut uygulamalarıyla uyumlu çalışabilecek ve verilerine her yerden ulaşabilecek cihazları tercih ediyor. Verilere her yerden ve güvenli şekilde ulaşmaya olanak tanıyan bulut sitemi istenilen bilgilere hızlı ve güvenli erişme imkanı sunuyor” dedi.