Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

"Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaştıkça inşallah paylaşacağız"- "Balıkesir tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir şeh

BALIKESİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaştıkça inşallah paylaşacağız." dedi.

Balıkesir Sanayi Odasının organizasyonuyla bir otelde iş adamlarıyla bir araya gelen Özlü, kentin sanayi konusunda atılımlar gerçekleştirebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Özlü, iktidara geldikleri ilk yıldan itibaren sanayi kuruluşlarını desteklediklerini vurgulayarak, "Bizim hükümet olarak Bakanlar Kurulunda aldığımız kararlar, sanayicinin ve yatırımcının teşvik edilmesine yönelik kararlar. Biz bu kararları hayata geçirmek için büyük çaba harcıyoruz. Balıkesir tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir şehir olarak bilinse de çok ciddi bir sanayi potansiyeli olduğunu düşünüyorum ve Balıkesir'in bu sanayi potansiyelini harekete geçirmek için bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Toplumun kalkınmasının, sadece belirli şehirlere bağlı olmadığı gibi belirli sektörlere de bağlı olamayacağını anlatan Özlü, şöyle konuştu:

"Ticaret, sanayi, tarım her biri önemli sektörler. Bu sektörlerden birine yönelip diğerlerini ihmal eden ekonominin, uzun vadede başarılı olmasını beklemeyelim. Biz tabii bakanlık olarak, görevimiz olarak sanayiciye önem veriyoruz. Çünkü sanayi lokomotif bir sektördür. Yani sanayi aynı zamanda hizmet sektörüne, bankacılık sektörüne katkıda bulunur. Onlar için itici bir güç olur. Bugün teknolojik olarak geldiğimiz seviye doğaya, çevreye ve tarıma zarar vermeyen tam aksine bunları da güçlendiren bir modeldir. İnşallah bu yeniliklerden biz de yararlanacağız. Balıkesir'e, arazisine, tarımına hiçbir zarar vermeden yeni sanayi alanları oluşturmaya çalışacağız."

Balıkesir'de mevcut organize sanayi bölgelerinin dolduğunu ve yeni yerlerin yapılması için bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını anlatan Özlü, sanayinin lokomotif bir güç olduğuna işaret etti.

- "Yeni model geliştirmeye çalışıyoruz"

Özlü, yakın bölgelerde yapılan büyük projelerin Balıkesir'e yatırımcıları çekeceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şu an mevcut 5 OSB'nin 173 parselinde üretim yapılıyor. Buralarda 8 bine yakın kardeşimize de istihdam sağlanıyor. Ancak bu OSB'lerin doluluk oranı iyi bir seviyede olduğu için yeni alanlar açmamız gerekiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Ülkemizdeki sanayinin önde gelen gruplarından biriyle Balıkesir'de özel endüstri bölgesi kurulması için yeni bir model geliştirmeye çalışıyoruz. Çalışmamız biraz daha olgunlaştıkça inşallah sizlerle de paylaşacağız. 2014'te kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. İstanbul-İzmir Otoyolu'nu biliyorsunuz, Çanakkale'ye yapılacak olan 1915 Köprüsü imkanları zirveye çıkaracak. Balıkesir 2002 yılında 90 milyon dolar olan ihracatını geçen yıl 517 milyon dolara çıkardı. Yapılacak olan yeni projelerle birlikte Balıkesir'in bir kaç yıl içinde 1 milyar dolardan daha fazla ihracatı olan şehirlerden biri olacağını düşünüyoruz. "

Sanayicilerle bir süre sohbet eden Bakan Özlü'ye, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler