Beyşehir'de öğrencilerden 'zorba olma kanka ol' yürüyüşü

Beyşehir'de öğrencilerden 'zorba olma kanka ol' yürüyüşü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen etkinlikle öğrenciler, artan akran zorbalığına karşı seslerini yükseltti.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, son dönemde artan akran zorbalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüş etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu, Gazi İlkokulu ve Alaaddin Ortaokulu öğrencileri ellerinde taşıdıkları "zorba olma, kanka ol" içerikli dövizlerle Antalya Caddesi üzerinde yürüyüş gerçekleştirdi.

z1.jpg

Etkinliğe, öğrenci, öğretmen ve idarecilerin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri de katılım gösterdi. Yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde son buldu. Etkinlik kapsamında öğrenciler, basın açıklamasının yanı sıra zorbalıkla ilgili hazırladıkları skeç ve gösterileri de sergiledi.

z2.jpg

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ünal, zorbalığı güçlünün güçsüz olana uyguladığı fiziksel ve psikolojik şiddet olarak tanımlayarak, "Bu sadece okullarda değil, evde, sokakta, güçlü devletlerin güçsüz devletlere uyguladığı gibi de bir durumdur. Öğrencilerimiz buna da dur demeye geldiler. Etkinliğe katılan, destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

z3.jpg

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, son dönemde medyada sıkça yer alan akran zorbalığına dikkat çekerek, okul müdürleri ve rehber öğretmenlerin katılımıyla yapılan bir toplantı düzenlendiğini belirtti.

Konuk, "Akran zorbalığı ile ilgili kulağımıza da okullarda, toplumda bu tür hadiseler gelmeye başladı. Arkadaşlarla bununla ilgili nasıl tedbirler alırız diye bir çalışma yapıyoruz. Aynı zamanda bunu sadece okullarda kısıtlı tutmak istemiyoruz. Yani akran zorbalığı dediğimiz zaman sadece öğrenciler arasında olan bir hadise değil. Bugün trafikte, toplumda, sokakta benzer bir zorbalık var. Psikolojik olarak insanların birbirine karşı benzer bir zorbalığı var. Bu konuda toplumu bilinçlendirmek adına 3 okulumuzu merkezde organize ettik" şeklinde konuştu.

z4.jpg

Öğrenciler etkinlik kapsamında İsrail’in Gazze’deki zulmünü gösteren fotoğrafların yer aldığı sergiyi de gezerek, akran zorbalığına karşı duyarlılıklarını artırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.