Beyşehir'de İlk Kez Aöf Sınavı Yapıldı

Beyşehir'de İlk Kez Aöf Sınavı Yapıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ilk kez Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavının yapılması, her sınav döneminde başka sınav merkezlerine gitmek zorunda kalan öğrencileri sevindirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir'de hafta sonu 4 oturum halinde gerçekleştirilen sınavlara ÖSYM ve AÖF Sınav Koordinatörlüğü'nden toplam 936 öğrencinin girdiği yönünde bilgi aldıklarını belirterek, bu sayının gelecek sınavlarda daha da yükseleceğini düşündüklerini dile getirdi. Özaltun, "Beyşehir'de ilk kez Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının yapılmasının heyecanını yaşadık. Beyşehir'in sınav merkezi yapılmasının ardından artık ilçemizde açık öğretimde öğrenim gören öğrencilerimizin sınav için başka yerlere gitmesine gerek kalmadı. Bu anlamda, öğrencilerimizin kendi yaşadıkları yerde sınava girmiş olmalarının yarattığı memnuniyeti görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. İlçemizde ilk kez AÖF sınavlarının düzenlenmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden öğrencilerimiz, sınavların ilçemizde yapılması ile bugüne kadar yaşadıkları büyük bir mali külfetten de kurtulduklarını ifade ediyorlar" dedi.

Özaltun, sınavlara sadece Beyşehir'den değil yakın çevre ilçeler ile Antalya ve Isparta illerine bağlı çevre ilçelerde yaşayan öğrencilerin de yoğun olarak katıldığını belirterek, bunun ilçe ekonomisine olan artılarına dikkat çekerek, "KPSS'den sonra Beyşehir, bu defa da açık öğretim fakültesi sınavlarına merkezlik yaptı. Sınavlara katılımın yüksek olması, Beyşehir'in sınav merkezi olması talebindeki haklılığını da gözler önüne seriyor. Bu anlamda, ilçemizin sınav merkezi olmasında başta ÖSYM Başkanımız Ömer Demir, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, Anadolu Üniversitesi AÖF Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan, SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.