Beyşehir’de 4 ayda bin 72 çiftçiye eğitim verildi

Beyşehir’de 4 ayda bin 72 çiftçiye eğitim verildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yürütülen eğitim ve yayım faaliyetleri çerçevesinde bin 872 çiftçiye eğitim verildiği bildirildi.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, kurumda görev yapan ziraat mühendisleri tarafından ilçeye bağlı 41 mahallede, veteriner hekimleri tarafından da 18 farklı yerleşim merkezinde farklı tarihlerde yaklaşık 4 ay süren eğitim toplantıları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, yapılan bu toplantılarda bitkisel üretim bölümünde toprak işleme, bitki sağlığı, gübreleme ve tarımsal üretim planlamaları hakkında bilgiler verildiği aktarıldı.

Toplantılarda, hayvancılık eğitimleri bölümünde ise buzağı besleme, hayvan refahı, hayvansal hastalıklar ve bakanlığın hayvancılık desteklerinin de anlatıldığı belirtilerek, "Çiftçilerimizin öneri ve talepleri dinlenerek, yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Bizleri mahallelerinde misafir eden, eğitimlerinize katılım sağlayan tüm üreticilerimize teşekkür ediyor, emeklerinin karşılığını aldıkları bol, bereketli bir üretim sezonu diliyoruz" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.