Beyazıt Ramazan Sohbetleri

Beyazıt Ramazan Sohbetleri

Türkiye Diyanet Vakfınca düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Süleyman Uludağ konuk oldu

İSTANBUL (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı'nca, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında bu yıl 35'incisi düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"nin konuğu Prof. Dr. Süleyman Uludağ oldu.

Beyazıt Devlet Kütüphanesinde yapılan etkinlikte, cemaat olmanın önemine değinen Uludağ, "Cemaat deyince neyi anlamamız gerekiyor? Cemaat denilince bizde daha çok cami cemaati algılanır. Oysa bir olma, birlikte olma anlamındadır. Peygamberimiz bir hadisinde 'Cemaat rahmettir' diyor. İnsanların Allah için bir araya gelmesi bizim dinimizde rahmettir." dedi.

"Cemaat olmanın zıttı fırka olmaktır. Yani ayrı gruplara bölünmektir. Aynı şekilde 'Fırka da azaptır' buyuruyor. Ayrılıkçı olmak bizim inancımıza göre azap olarak nitelendiriliyor." diye konuşan Uludağ, şunları söyledi:

"Müslümanlar cemaat olur da bir arada yaşarlarsa ve ümmete yardım etmek için bir araya gelirlerse Allah'ın rahmeti de bereketi de onların üzerine olur. Bu topluluklar birbirine kenetlenerek bir birlik oluştururlar ve bu birlikten de bereket doğar. Bu kadar büyük bir güç ise beraberinde itibarı ve izzeti getirir. Kimse de sizi zelil bir duruma düşüremez."

Prof. Dr. Süleyman Uludağ, insanlara hizmet etmek için kurulan derneklerin ve vakıfların da bir cemaat mantığı içerisinde hareket ettiğini söyleyerek, "Yurt içinde ve dışında insanlara sofralar kuran, fakirleri gözeten dernekler bir ekip halinde, yani cemaat halinde hareket ediyorlar. Bunların hepsi de bir arada olmayı başaran insanlar tarafından gerçekleştirilebiliyor. Biz Müslümanlar zaten büyük bir cemaatiz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :