Başkanlık sistemi çalışmaları

Başkanlık sistemi çalışmaları

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tamer, AK Parti İl Başkanlığı'nca...

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Tamer, AK Parti İl Başkanlığı'nca uygulanan nöbetçi vekil uygulaması öncesi düzenlediği basın toplantısında, başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu kapsamda sivil bir anayasa yapılmasının da elzem olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Tamer, kendisinin devlet adamlığını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Tamer, bir gazetecinin TBMM gündemindeki 'cinsel istismar' suçlarına ilişkin kanun önergesiyle ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Hükumetimiz tarafından verilen önergenin içeriği şudur; Türkiye'de 16 yaşını doldurmadan gayri resmi olarak beraberlik yaşamaya başlayan, bir veya birden fazla çocuk sahibi olan ve yasal evlenme yaşını doldurunca resmi nikah kıyan erkek eş hapse atılıyordu. En az 8 yıl hapis yatıyordu. Ortada aile ve çocuklar var. Bu ailelerin mağduriyetlerinin kaldırılması için, bu önerge hazırlandı. Aslında CHP de buna çok önem vermişti. Bir kaşık suda fırtınalar kopartıldı. 'Tecavüzcü korunuyor' anlamında yanlış bilgilendirme yapılıyor. Bizim tecavüzcüyü koruma gibi bir durumumuz olamaz. CHP'nin iddia ettiği gibi tecavüzcüyü korumayla bir ilgisi yok bu önergenin. Yaklaşık 3 bin aileyi kapsıyor. Mağdur insanların mağduriyetini ortadan kaldırmak adına yapılan bir çalışma."

Kentteki yatırımlara değinen Tamer, bir katrilyona malolan Bölge Hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı'nda açılmasını hedeflediklerini kaydetti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler