Başkan Gün: Bozkır'ı Göz Önüne Çıkardık

Başkan Gün: Bozkır'ı Göz Önüne Çıkardık

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, başkanlığının 2,5 yılını Memleket'e değerlendirdi

M. Ali Elmacı'ya konuşan Başkan Gün, "5 yıllık hedefimizi 2.5 yılda yakaladık" diyerek "Bozkır'ı göz önüne çıkarmanın mutluluğunu yaşıyorum" ifadesini kullandı.

-Bozkır Belediye Başkanı olarak bugüne kadar neyi hedeflediniz?

Bozkır’ın eksikliklerini belirleyip elimizden geldiği kadar karşılamaya çalıştık. Bozkır'ı göz önüne çıkarmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Bozkır'ın açıklarını kapatarak yeni bir şehir haline getiriyoruz. Eski belediye binamızı müze haline getireceğiz. Bozkır hem Romalılara, hem de Selçuklulara ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden tarihi açıdan zengin bir ilçemizdir. Anıt meydanımızın ihalesinde görüşmelerini tamamladık. Anıt meydanı eğer gerçekleşirse Bozkır'a açılan büyük bir kapı olacaktır. Bozkır Çayı restorasyonumuz ile bölgeyi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Bozkır Çay'ını, içerisinde küçük sandalların yüzebileceği, vatandaşların ailelileriyle birlikte eğlenebileceği bir yer haline getireceğiz.

14523198_10206818214924377_8434560177623517702_n.jpg

-Tarihi köprünün restorasyonu hala sürüyor mu?

Bu tarihi köprü Selçukluların bize hediye etmiş olduğu bir yapıttır. Kısmetse bu köprünün restorasyonu bir ay içerisinde bitecek.. Ortaya çıkan eser, ışıklandırmasıyla kullanılan malzemeyle birlikte, yıkılmak üzere olan bir eseri kurtardık. Selçukluların son döneminde yapılan bu köprü aşağı yukarı 800–900 yıllıktır.

koprurestore_1.jpg

-Belediye olarak çiftçiye yönelik neler yaptınız?

 Damlama sulama çerçevesinde çiftçilerimize birçok fide dağıttık. Toprak analizleri yapıp hangi alanda hangi meyve, sebze yetişir? sorusunun cevabını aradık. Bozkır'ın havzalar bölgesinde yetişen üzüm analizleri yaptık. Böylece, Söğüt ve Dereiçi bölgesi kiraz yetiştiriciliği ön plana çıktı. Üretimi artırarak büyükşehirlere göçü de engelleyeceğimizi düşünüyorum.

-Bozkır’da 2,5 yılda ne kadarlık yatırım yapıldı, başka hangi projeleriniz var?

Bozkır'a u anda 36 milyon TL yatırım yaptık. Bozkır Belediyesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yapımına başlanılan yürüyüş yolunda kazmalar vurularak çalışmalar hızlı bir şekilde başladı.  Konya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Bozkır Belediyesinin işbirliğiyle başlatılan tarihi eski belediye binası restorasyonu tamamlandı. Bina, elektrik ve su bağlantılarının yapılmasının ardından hizmete açılacak.  Bozkır’a kazandırılan çok amaçlı gençlik merkezinin temelinin atılması için kazı çalışmaları başladı. Yine beldemizde bulunmakta olan taşocağımızı günümüzdeki teknolojiyi kullanarak yeni hale getirdik. Taş ocağımızın gelişmesiyle bir senede yapacağımız üretimi 1–2 ayda üretiyoruz. Arıtma tesisimizi de faaliyete geçirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan çok yardım aldık. Kamyonlar, konteynırlar, çöp kamyonları aldık. Temiz olmayan, çöpü alınmayan mahallemiz yok. Büyük mahallerimize 1’i bayan 2’si erkek olmak üzere wc'ler yaptık. Buraların düzenli olarak temizlikleri yapılmaktadır. Bunun yanında logomuzu değiştirdik, kurumsal kimliğimizi yeniledik. Bir vanadan 34 köyümüzü suya bağladık. Bu yıl mahallelerimizin yol genişletme çalışmalarına başladık, yayla yolumuzun asfalt çalışmaları devam etmektedir. 100'ün üstünde camimiz var ve biz 2 ayda bir bu camilerin temizliğini yapıyoruz.

239e308de38e1ae6ad77c52dc4bb8540-restorasyonbld_4.jpg

-Seçim vaadi olarak söylediğiniz ama yapamadığınız bir şey var mı?

5 yıllık seçim beyannamede 34 tane vaadimiz vardı bunlardan 32'sini gerçekleştirdik. Yani 5 yıllık hedefimizi 2.5 yılda yakaladık.

-Bozkır Belediyesi olarak 15 Temmuz sürecinde neler yaptınız?

Türkiye geçirdiği her dönemde bir ihanet yaşadı. Vatandaşlarımız bu süreçten sonra hizmetin daha fazlasını hak ediyor. Bozkır'da 29 gün boyunca halkımızla beraber biz de nöbetlere katıldık. Onlarla beraber, vatan sevgisini, hüznümüzü, sevincimizi beraber yaşadık.

-Bozkır Belediyesi olarak FETÖ ile mücadele yapıyor musunuz?

Bozkır'da böyle insanlar çıkmadı çok şükür.  Belediyemiz üzerine düşeni zaten yapıyor. İlgili kurumlara da belediye personelimizin bilgilerini verdik. İstihbarat raporlarına göre bünyemizde problemli bir kişi yok, olsa da biz de kesinlikle barınamaz.

-Size göre sosyal belediyecilik nedir?

Vatandaşa dokunabilmektir. Ben bazen yolcu minibüslerini kullanıp vatandaşla birlikte yolculuk yapıyorum. Bozkır için neler yapabiliriz? sorusunu vatandaşla istişare ederim. Herkesin önerisi vardır ve benim için her fikir değerlidir.

demokrasi16.jpg

İbrahim Gün kimdir?

1968 Yılında Bozkır ilçesinde dünya’ya geldi. 1979 Bozkır-Hacılar Köyü ilköğretim Okulu;1986 Yılında ise Bozkır İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1988 Yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne girdi. 1992 Yılında mezun oldu. Askerlik görevini Muhabere-Piyade olarak Mamak ve Edirne-Süloğlu’nda tamamladı.

Siyaset yapmayı, kitap okumayı, spor yapmayı ve seyahat etmeyi seviyor. Siyaset Eğitim Seminerleri ve Ticaret Eğitim Seminerlerine katıldı. Konya Ticaret Odasında görev aldı. Ticaretle uğraşmakta. 2001 Yılında kurulan AK Parti Meram İlçe Teşkilatı kurucular kurulu Üyeliğinde bulundu. 2 Yıl AK Parti Meram İlçe Teşkilatında Ekonomik İşlerden Sorumlu

Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü 2004 Yılında yapılan yerel seçimlerde Meram Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi. 5 Yıl bu görevi tamamladıktan sonra 2009 Yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve Bozkır’dan İl Genel Meclis üyeliğine seçildi 30 Mart 2014 seçimlerine kadar da bu görevi yerine getirdi. Bozkır’da ikamet etmekte olup; İngilizce bilip; Evli ve 2 Çocuk babasıdır.

Röportaj:M. Ali Elmacı-Memleket