Başkan Ahmet Şan, Fikret Orman'a kapak yaptı

Başkan Ahmet Şan, Fikret Orman'a kapak yaptı

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Fikret Orman'a verdiği cevapla takdir topladı. Şan'ın samimi sözleri, şiddetin önlenmesi konusunda kimin samimi, kimin de çifte standartlı bakış açısına sahip olduğunu göstermesi adına önemli bulundu

Süper Kupa Finali'nde Süper Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası şampiyonu iki ekip Beşiktaş ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Konya ekibi 2-1'lik skorla kazandı ve kupayı evine götüren taraf oldu. Maça damga vuran olay ise iki takım taraftarlarının neden olduğu olaylar oldu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Orman, eğer Beşiktaş'a ceza verilirse dünyayı ayağa kaldıracağını ifade etti. Bu açıklamanın ardından TRT Spor'da yayınlanan Transfer Günlüğü programına bağlanan Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Orman'a yanıt verdi.

İşte Ahmet Şan'ın açıklamaları

"Beşiktaş otobüslerinde kesici aletler çıktı, basına yansıdı. Konya otobüslerinde çıkmadı diye sevinmiştik.  Biz kendi taraftarlarımızı en ağır şekilde cezalandıracağız. Başta kendi taraftarlarımız olmak üzere suça karışanlar ceza almalı. Fikret başkan büyük bir camianın başkanı. 'Dünyayı ayağa kaldıracağız' gibi söylemleri biz söyleyemiyoruz. Dünyayı ayağa kaldıracağız gibi sözlerle bu olaylar çözülmez. Taraftarlarımızın sahaya girmesini onaylamıyoruz ama geçtiğimiz sezon da final maçlarında bu oldu. Sevinç abartılıyor."

"Eskişehir'de ceza alınca taraftarlara uyarıda bulunduk. Orada 13-14 bin Samsun'da 4-5 bin taraftar vardı. Aslında çok azdı. Ama maalesef bazı taraftarlar alkol tüketimi olsun buna benzer alışkanlıklarla stada giriyorlar. Bu taşkınlıklar, sağlıklı bir insanın yapacağı şeyler değil. Ne sevinmesini ne üzülmesini bir türlü öğrenemedik. Genel bir problem. Bugüne kadar yıllardır tribünlerde yaşanıyor ve tasvip etmediğimizi sürekli söylüyoruz."

"Beşiktaş tarafından meşale ve patlayıcılar başlatıldı. Ben onu ifade ettim. Maç sonu bölge bölge yapılan arbedeler de zaten karşılıklı oldu. Maç devam ederken de Beşiktaşlı bir taraftar sahaya atladı. Ortaya kadar bir geldi. Bu Maraton tarafından... Bunlar da zannedersem görüntülerle belgelendi. Maç sonunda da yine,  gruplar halinde  sahaya indi. Allah'a şükür Beşiktaş taraftarı topyekün inmedi ama sayısını bilmiyorum ama, karşı taraftan dörtyüz beşyüz kişi inmişse buradan da kırk elli kişi inmiştir. Karşılıklı oldu dediğimiz şey budur."

"Fikret Orman Ceza verilirse dünyayı ayağa kaldıracağım dedi. Öyle bir düşüncem yok benim. Dünyayı ayağa kaldırmak değil hakeden kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz biz. Dünyayı ayağa kaldırmak isteniyorsa cezalandırmaya karşı olunduğu için isteniyor demektir. Tam tersi ben olay çıkaran Konyaspor taraftarlarının da Beşiktaş taraftarlarının da cezalandırılmasını istiyorum. Yani dünyayı ayağa kaldırarak sorun çözülmüyor. Ceza birinci madde öncesinde önleyici emniyet tedbirlerinin de yapılması gerekir. Net, açık... Kim suç işlediyse cezalandırılması gerekir. Bunu bugüne kadar hep söyledik, başka türlüsünü de söylemeyiz. "

"Futbol ülkenin en önemli maddesi olmamalı. Bunu sürekli söylüyoruz. Tribünlerden başlıyor bu iş. Bizim bununla ilgili başka bir söylemimiz başka noktaya çekildi. Biz böyle olmasın diyoruz. Tribünler buraya doğru gidiyor, gerginlik daha da artıyor. Ben her halükarda bu kişilerin ceza alması taraftarıyım."

"Bugün aldığım bir bilgi;  o bıçakla sahaya giren kişiyi kimse tanımıyorum diyor. Taraftar grupları sorumlularından rapor istedim. O da yönetime gelecek. O kişiyi tanımadıklarını ifade ettiler. Ben bıçağı televizyonda gördüm. Uzaktan ne olduğu anlaşabilecek birşey değil. Orada x ray cihazı falan olmayınca ya da iyi bir üst kontrolü olmayınca demekki içeriye sokulmuş. Demekki meşale ve patlayıcı vs gibi şeyler girebiliyorsa bıçak da sokulabiliyor, bilemiyorum... Zannedersem orada bir gözaltı oldu ama tam olarak bilgi sahibi değilim ben. Bıçak sokan kişiyse yakalanmış demektir. O bilgi bende yok."

"Yıllardır bu olaylar yaşanıyor. Yılların bütün acısını, şiddetini Konyaspor taraftarından da çıkartmamak gerekir diye düşünüyorum. Güncel olduğu için böyle konuşuluyor ama statlarda insanlar öldü. Daha geçen sezon Süper Kupa Konya'da oynandı Beşiktaş'la Galatasaray arasında. Aynı şekilde çimler yandı, koltuklar kırıldı. Ondan önceki maçlarda da aynı şeyler yaşandı. Tamam Konyaspor taraftarı cezalandırılsın ama yılların şiddetinide Konyaspor taraftarından çıkarmaya gayret etmesin hiç kimse. Tasvip etmiyoruz ama Mili  Takımı 4 defa en güzel şekilde  ağırlamış  Konyaspor taraftarını da bu kadar kötü göstermeye günah keçisi ilan etmeye gerek yok. Bu işler karşılıklıdır, iki taraf da bu işin cezasını vermeye gayret sarf etmelidir. Suçlular ortada. Cezalandırılsın. Biz bunu istiyoruz. Dünyayı ayağa kaldırmak yerine bunun için gayret sarf ermeliyiz. "

"Geçtiğimiz yıllarda şiddetin her türlüsü yaşandı. Onun için zaten bu 6222 sayılı sporda şiddetin önlenmesi ile ilgili kanun çıkarıldı. Burada passoligin detaylı uygulanması gerekir. Cezaların bireysel olarak verilmesi gerekir. Eksikler çok. Bugün Konyaspor taraftarını cezalandırmakla iş çözülmeyecek. Yarın başka statlarda da olacak. İnşallah olmaz temennimiz. Hep birlikte üzerine gitmemiz lazım. Konya'da geçmiş yıllarda pek çok taraftar, grup liderlerinin de olduğu taraftar cezalandırılmıştır. Biz o cezaların daha da ağırlaştırılmasını ve artırılmasını kulüp olarak sağlayacağız."

 

Önceki ve Sonraki Haberler