Başbakan Yıldırım'ın Agramunt'u kabulü

Başbakan Yıldırım'ın Agramunt'u kabulü

Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Agramunt'u kabulünde, Avrupa Konseyinin yaşanan süreçte Türkiye'ye karşı sergilediği dayanışmanın diğer Avrupa kurumlarına ve Avrupalı siyasetçilere örnek olması gerektiğini ifade etti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt'u kabulünde, Avrupa Konseyinin yaşanan süreçte Türkiye'ye karşı sergilediği dayanışmanın diğer Avrupa kurumlarına ve Avrupalı siyasetçilere örnek olması gerektiğini belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'ndeki kabulde, Pedro Agramunt'un FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında, uluslararası parlamento asamblelerinin temsilcileriyle birlikte dayanışma ve destek sergilemek amacıyla Türkiye'yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın aynı amaçla 3 Ağustos'ta Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Yıldırım, Avrupa Konseyinin bu süreçte Türkiye'nin demokratik kurumlarıyla sergilediği dayanışmanın diğer Avrupa kurumlarına ve Avrupalı siyasetçilere örnek olması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, menfur darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele bağlamında hükümetin attığı adımlara işaret eden Yıldırım, bu süreçteki tedbirlerin, yasalar ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde hayata geçirildiğini vurguladı.

Türkiye'nin üyesi olduğu Avrupa Konseyi ile işbirliğine önem verdiğini belirten Yıldırım, bu doğrultuda Türk makamlarının Avrupa Konseyi ile mevcut yakın diyaloğunun önümüzdeki dönemde daha derinleşerek devam edeceğini dile getirdi.

Agramunt da Türkiye'de demokrasi ve istikrarı hedef alan söz konusu darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bu süreçte Avrupa Konseyinin Türkiye ile tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olduğunu vurgulan Agramunt, ziyaretini bu amaçla gerçekleştirdiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler