Başbakan Yardımcısı Canikli Gaziantep'te:

Başbakan Yardımcısı Canikli Gaziantep'te:

"Gaziantep iş dünyasının en büyük talebi olan finansman imkanlarının genişletilmesi bu anlamda herhangi bir daralma talebiyle karşılaşmamaları, önlerinin açılması. Bu haklı talebi yerine getirmede kararlıyız"

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Gaziantep iş dünyasının en büyük talebi olan finansman imkanlarının genişletilmesi bu anlamda herhangi bir daralma talebiyle karşılaşmamaları, önlerinin açılması. Bu haklı talebi yerine getirmede kararlıyız." dedi.

Canikli, kentteki temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gaziantep'in, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade eden Canikli, "Bu bölgeden gelen sıkıntıların diğer bölgelere sıçramadan çözülmesine, bunun yanında o sorunu olumluya çevirip bunu daha da iyi yapmak noktasında Gaziantep çok önemli bir ilimizdir. Kendi teşvik mekanizmasını kendi bünyesinde oluşturabilen ve bunu istihdama çeviren dinamik bir ilimizdir." diye konuştu.

Canikli, Gaziantep'in önemli bir ihracat şehri olduğuna işaret ederek, bu başarıda herkesin payı olduğunu dile getirdi.

Hükümet olarak Gaziantepli sanayicilerin yükünü hafifletmek istediklerini anlatan Canikli, Valilikte iş adamlarıyla yaptıkları toplantıda bazı talepler aldıklarını bunlardan bir kısmının anında yerine getirildiğini bazılarının ise zamanla yerine getirileceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle Gaziantep iş dünyasının en büyük talebi olan finansman imkanlarının genişletilmesi bu anlamda herhangi bir daralma talebiyle karşılaşmamaları, önlerinin açılması. Bu haklı talebi yerine getirmede kararlıyız. Çünkü zaten Gaziantep kendi dinamikleri çerçevesinde kendi kalkınma hikayesini yazmıştır. Tabii bizim de yatırım ve istihdam konusuna ihtiyaç duyacakları finansman desteğini vermemiz gerekiyor. Bu konuda hiçbir engel ile karşılaşmayacaklar. Zaman zaman ortaya çıkan bazı problemler de ortadan tamamen kaldırılacaktır."

Canikli, kentteki mevcut havalimanının genişletilmesi için en kısa zamanda harekete geçeceklerini bu konuda gerekli tük desteğin verileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler