Başbakan Yardımcısı Canikli, GAİB'i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Canikli, GAİB'i ziyaret etti

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti. Canikli, ihracatçı, sanayici ve...

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti.

Canikli, ihracatçı, sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapmak üzere geldiği GAİB'de Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz'dan bölge ihracatı hakkında bilgiler aldı.

GAİB'in yılın ilk iki ayında toplam yüzde 2,7'lik artışla 1 milyar 263 milyon 793 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Çıkmaz ihracatın arttırılmasının istihdamı da olumlu yönde etkileyeceğini, ihracatçı birlikleri olarak bu yönde yoğun bir tempoyla çalıştıklarını bildirdi.

İhracatçıların gösterdiği başarılı performansın artarak devam etmesini dilediğini ifade eden Canikli, Başkan Çıkmaz'ı kutlayarak, Gaziantep'in kendine has bir özelliği olduğunu, destek almasa bile bundan şikayet etmeden başarı odaklı çalıştığını ifade etti.

Ziyarette, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile birliklerin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler