Başbakan Davutoğlu'nun Artvin heyetini kabulü

Başbakan Davutoğlu'nun Artvin heyetini kabulü

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Karahan: - "Başbakan Davutoğlu'nun halkı dinlemesi, kabul etmesi olumlu"

ARTVİN (AA) - Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Artvin heyetiyle yaptığı görüşmeye ilişkin "Davutoğlu'nun halkı dinlemesi, kabul etmesi olumlu" dedi.
Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun, kendisinin de bulunduğu Artvin heyetini, Cerattepe bölgesindeki madencilik faaliyetleriyle ilgili Çankaya Köşkü'nde kabul ettiğini anımsattı.Heyetin daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile de bir araya geldiğini ifade eden Karahan, Başbakan Davutoğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin şu bilgileri aktardı: "Sayın Davutoğlu heyeti dinledi. Cerattepe'deki bu yaşamsal mücadelenin 1995'ten bu yana nasıl sürdürüldüğünü görüşmede anlattım. Kaç gündür bunun farklı şeylere yaftalanmak istenmesinin Artvin halkını çok üzdüğünü anlattım. Davutoğlu'ndan ekonomik ve ekolojik açıdan dernek avukatımız Bedrettin Kalın'ı dinlemelerini istedim, kabul etti. O da mümkün olduğunca bunu anlattı."
Karahan, Cerattepe'deki madencilik faaliyetinde çıkartılacak ürünün altın ya da bakır olması konusunda bir ayrım yapmadıklarını vurgulayarak, "Biz, altın veya bakır ayrımı yapmıyoruz. Cerattepe'de yapılacak madenciliğin Artvin'e vereceği zararı biliyoruz. Orada madencilik yapılmasının tartışılabilecek bir tarafı da yok aslında. Davutoğlu 'hukuki süreç tamamlanıncaya kadar orada herhangi bir faaliyet olmayacağını' söyledi. Biz de Cerattepe'deki şirket personelinin oradan inmesini istedik. Daha sonra 3 bakanla görüştük onlara da aynı şeyi söyledik" ifadesini kullandı.
Başbakan Davutoğlu'nun heyeti kabul etmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Karahan, "Başbakan Davutoğlu'nun halkı dinlemesi, kabul etmesi olumlu. En azından hukuki süreç tamamlanıncaya kadar Cerattepe'deki madencilik faaliyetinin durdurulacağı yönünde söz vermesi ve görüşmelerin süreceğini söylemesi bizim açımızdan olumlu ancak nihai bir sonuç önemli. Hakikaten Artvin halkı hep konuşarak, anlaşarak mücadelesini sürdürdü. Yasal bazda mücadelesini sürdürmüştür" dedi.
- Mahkeme 14 Mart'ta Cerattepe'de keşif yapacak
Karahan, Cerattepe'deki madencilik faaliyetinin durdurulması için son olarak Rize İdare Mahkemesine müracaat ettiklerini, mahkemenin de bölgede 14 Mart'ta keşif yapacağını ifade ederek, "Orası 1650-1700 rakımda ve karla kaplı. 14 Mart'ta orada nasıl bir keşif yapılacak onu da bilmiyorum. En azından nisan ayından önce orada keşif yapılabilme şansı biraz zayıf. Alanı gezmeleri, görmeleri lazım, görebilmeleri için de bölgenin karlı olmaması lazım" görüşünü savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler