Bariz penaltımız verilmedi

Bariz penaltımız verilmedi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta haftayı 2-2’lik Kahramanmaraşspor beraberliği ile kapatan Anadolu Selçukspor’da kulüp başkanı Zahir Renklibay, hakemlerin sonuca tesir eden düdükler çaldığını ifade etti.

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta haftayı 2-2’lik Kahramanmaraşspor beraberliği ile kapatan Anadolu Selçukspor’da kulüp başkanı Zahir Renklibay, hakemlerin sonuca tesir eden düdükler çaldığını ifade ederek “Sadece futbol oynamaya çalışan geç futbolcularımızın harcadığı enerjinin ve emeklerinin hakemler tarafından da görülmesini bekliyoruz” dedi.
 
Sadece futbol oynayamaya çalışan ve futbolun doğrularını ortaya koyan genç kadromuzun bu tutumundan ödün vermeyeceğini kaydeden Renklibay şunları söyledi: “Ligin ikinci yarısında oynadığımız son üç maçta da yaşadığımız acı tecrübeler oldu.  Sadece oyuncu yetiştirmek amacıyla kurulan ve bu amaç için ligde varlığını sürdürmeye devam edecek olan Konya Anadolu Selçukspor’umuz, genç kadrosu ile ligin her zaman güçlü ekipleri arasında olmuştur. Ancak yapılan tüm iyi niyetli çalışmalara, yetiştirilen mili futbolculara ve sergilenen güzelliklere son haftalarda yaşadığımız hakem hataları nedeni ile gölge düşmektedir. Ligin en düşük yaş ortalamasına sahip kadrolarından bir tanesi olan ekibimizde futbolcularımız arasında, kapanması hayli güç ve hakemlik müessesesine olan güvenin zedelenmesine yol açacak yaralar açmaktadır. Geçtiğimiz hafta kendi sahamızda oynadığımız ve rakibimizin erken gollerle öne geçtiği maçta, topun oyunda kalması süresi 45 dakikayı geçmemiştir. Rakibimizin maçın temposunu düşürme çalışmalarına ne yazık ki hakemlerde ayak uydurmuştur. Futbol oynamak için sahaya çıkan genç futbolcularımız olması gerekenler ile yaşadıklarını kıyaslar duruma gelmiştir.

BARİZ PENALTIMIZ VERİLMEDİ

Kahramanmaraşspor deplasmanında bariz bir penaltımız verilmemiş, sonuca doğrudan tesir edilmiştir. Çocukların verdiği emeklere yazık oluyor. Reşo’nun düşürülmesi penaltı ve kırmızı kartı gerektiriyordu. Ama bu pozisyonda Reşo sarı kart gördü. Maç içinde bize yapılan çok sayıda faul vardı ve görülmedi. Pilot takım olmamız, sahada bu tür yaklaşımlarla karşılaşmamız anlamına gelmemeli. Hakemlerin bazı baskılar yaşadığını görüyoruz. Pozisyonların ve maçın yorumlanması noktasında karar vermekte zorlanan hakem arkadaşlarımız genç futbolcularımızın ümidini de kırmaktadır. Sahada sadece futbol oynamaya çalışan genç futbolcularımızın harcadığı enerjinin ve emeklerinin hakemler tarafından da görülmesini ve saygı bekliyoruz. Yine de zorlu bir deplasmandan 1 puan ile dönmeyi başaran ve çıkışını sürdüren futbolcularımız ile teknik kadromuzu tebrik ediyorum.  Önümüzdeki hafta iç sahada oynayacağımız Sivas Belediyespor müsabakasından iyi bir sonuç alarak çıkışımızı sürdüreceğimize de inanıyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler