Barcelona'da "başsız Franco" heykeline saldırı

Barcelona'da "başsız Franco" heykeline saldırı

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinde 17 Ekim'den bu yana sergilenen diktatör Franco'nun başsız heykeli, aşırı sol protestocuların...

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Barcelona kentinde 17 Ekim'den bu yana sergilenen diktatör Franco'nun başsız heykeli, aşırı sol protestocuların saldırısına hedef oldu.

Katalonya'nın bağımsızlık girişimlerinin sembol yerlerinden biri olan Barcelona'daki Born Kültür Merkezi'nin girişine kurulan "Franco, Zafer, Cumhuriyet: Cezasız kalma ve şehir alanı" başlıklı sergide yer alan diktatör Francisco Franco'nun başı kesilmiş bir haldeki, askeri formalı atlı heykeli 3 gündür süren protestolarda vandalizme uğradı. Üzerine boya ve yumurta atılan, bağımsız Katalonya bayrakları ve gökkuşağı flamalarına sarılan heykelin üzerine kesik domuz başı ve demir kapı bırakıldı.

Barcelona Belediyesinin temizlemeyi reddettiği heykel, son olarak protestocular tarafından yere atıldı. Yetkililer, bu olaydan sonra daha fazla gerginlik yaşanmaması için heykelin kaldırılacağını söylediler.

Tartışmalara neden olan söz konusu heykel, İspanya'da çıkarılan tarihi bellek yasasından sonra 2008 yılında Barcelona'daki Montjuic Müzesi'nden kaldırılmıştı. Heykel, 2013 yılında bulunduğu depoda kimliği belirlenemeyen kişilerce saldırıya uğrayıp, başı kesilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :